Левски ще си тръгне с 3 точки от "Коритото"


FUTBOL-TV

Левски ще си тръгне с 3 точки от

Спартак Варна - Левски
Стадион: "Спартак", Варна
Дата: 31.08.2024 г.
Час: 19:00


Левски гостува на "Коритото" на Спартак Варна в среща от предстоящия кръг на родния шампионат. "Сините" правят добър сезон, а и сега срещу тях ще бъде отбор, който остана без треньора си преди броени дни. Александър Томаш премина в ЦСКА и това със сигурност ще окаже влияние върху играта на "соколите". Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 2.

Левски със сигурност ще бъде без вратаря си Пламен Андреев, който се очаква да подпише съвсем скоро договор с нидерландския гранд Фейенорд. Новината бе обявена пред журналисти от наставника на "сините" Станислав Генчев. Това означава, че на вратата ще застане новопривлеченият Матей Маркович. Хърватинът дори бе взет с идеята да остави на пейката Пламен Андреев. В последнствие обаче се появи интересът към българския страж и той запази титулярното си място, въпреки няколкото слаби мачове, които направи в края на предходния сезон.

16-годишният вратар Огнян Владимиров има шанс да влезе в групата на Левски за гостуването на Спартак Варна. Юношата ще бъде резерва. Маркович ще застане под рамката от първата минута на "Коритото", а Владимиров ще бъде неговата алтернатива, тъй като Иван Андонов все още е измъчван от травма в китката и не може да провежда нормален тренировъчен режим. 16-годишният талант през юли подписа първия си професионален договор с Левски, който е за срок от три години. На "Герена" възлагат големи очаквания към него.

"Дали ще има промени ще видите на мача. При нас няма резерви и титуляри. Атмосферата ще е много добре. Спартак Варна има добър отбор, който играе футбол. Надявам се след мача да не говорим за съдията, а за футболните достойнства. Тази пауза за национални отбори ще ни се отрази добре, за да можем да работим повече, да имаме двуразови тренировки. Ще можем да подобрим някои неща, които се показват по показателите, че изоставаме. Дано да победим, защото след победа се работи много по-лесно. Матей Маркович е напълно здрав, в добро състояние. Нямам притеснение", заяви Станислав Генчев преди мача.

Халфът на Левски Асен Митков ще пропусне гостуването във Варна. Това заяви треньорът на "сините" Станислав Генчев по време на днешната си пресконференция.

Директорът на школата на Спартак Варна - Иван Цветанов, призна, че е останал изненадан от раздялата между треньора Александър Томаш и соколите. Именно Цветанов, известен с прякора Трите Хикса ще води отбора срещу Левски.

"Бях предупреден, защото явно шефовете са знаели, че има някакви разговори между ЦСКА и Томаш. В понеделник бях предупреден, че трябва да имам готовност, но за мен изненадата е, че много бързо се развиха нещата след победата срещу Ботев Пловдив. За мен доста изненадващо и бързо стана тази раздяла между Спартак и Александър Томаш. Спартак Варна вече играе съвсем друг футбол, доста комбинативен. Томаш вдигна летвата твърде високо. Мисля, че имаме своите аргументи да се противопоставим на отбора на Левски. Напрежение ще има и в двата отбора. Това е спортна среща", коментира Цветанов.

 

ПРОГНОЗА: СПАРТАК ВАРНА - ЛЕВСКИ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
30