Адалбер Зафиров: Стипич ще си вземе парите от ЦСКА, трудно ще си намери нов отбор


FUTBOL-TV

Адалбер Зафиров: Стипич ще си вземе парите от ЦСКА, трудно ще си намери нов отбор

Бившият капитан на ЦСКА Адалберт Зафиров бе гост в Актуално студио "Дерби", където говори по темите, свързани с "армейците":

"ЦСКА в момента залага на едни млади момчета, които имат бъдеще. Но тези млади момчета не са готови да носят тежестта. Чорбаджийски е страхотен талант, но не знам дали това му е позицията - централен нападател. Има още едно момче, което прави впечатление - Панайотов. Но трябва време за тях. Изгледах всички мачове от първите кръгове в първенството и всички треньори казват след мачовете си, че чакат по 4-5 нови. Как е възможно първенството да е почнало, а селекцията да не е готова? Не мога да си обясня да почне сезона и ЦСКА да каже, че чака 4-5 човека. Това е половин отбор. Това е несериозно. Цялата тази организация е несериозна. И не е само в ЦСКА така. Ние в България работим ден за ден.

Работата на треньора се е обезценила през последните години. Повечето от треньорите гледат да изкарат възможно най-много. Договорите са много крехки. Идва собственикът, дава 3 заплати и си заминава. Ето сега, треньорът на ЦСКА си е гарантирал своя договор и трудно може да си тръгне. Така трябва да е и с българските треньори. За чужденеца - трябва да му се прави анализ - как работи... Има норми, които ние прескачаме. Предполагам, че Стипич ще си вземе парите от ЦСКА, ще му плащат, докато не си намери нов отбор, а той трудно ще си намери нов отбор.

В Лудогорец се работи професионално дълги години. Избор на треньор, на селекция, много пари, подпомагане от БФС... Но това си организация на клуба. Там решението се обмисля. Селекцията се прави от няколко души и се взима решение. ЦСКА сега не може да ги стигне. Левски върви добре, но ще видим до кога. Сега на Левски им предстоят по-трудни мачове. Ще видим дали имат сили да се преборят за нещо повече. Лудогорец си имат цел и си я гонят. Те не преследват толкова шампионската титла, за да кажат, че са поредният шампион. Те я преследват, защото искат да играят в Шампионска лига. В първенството даже винаги започват бавно и колебливо. Трудно някой в България може да ги настигне, защото имат сериозни средства.

ДЮШ? Нашите деца къде ще тренират? Ходят насам, натам. Сега са наели игрището на ПЖИ-то. Ще станат като Левски, да играят на изкуствен терен. Така ли трябва? Чест прави на Септември, че мислят за юношите.

А група? Три-четири отбора изобщо не са на нивото на "А група". Просто има необясними неща в българския футбол. Както виждате стадионите ни са празни. Футболът е игра за феновете, а на стадиона няма фенове", заяви Зафиров.

  Сподели
34