Шведи изпратиха оферта за защитник на Лудогорец


Н. Гавазов

Шведи изпратиха оферта за защитник на Лудогорец

От Юргорден са пратили вчера първата си конкретна оферта към Лудогорец за Аслак фон Витри. Това обявиха медиите в Швеция. Още преди седмица се появиха информации, че те на всяка цена искат да си върнат норвежеца, а това бе потвърдено и от ръководството на тима. През зимата тимът от Стокхолм е направил запитване за условията, при които "орлите“ биха се разделили с десния си бранител. Тогава цената на Витри е била 15 милиона крони (б.р. 1 320 000 евро или около 2 550 000 лева). Сега офертата на Юргорден е била над тази сума. Освен това шведите са били провели и разговор с него, за да видят дали е готов отново да се върне на север.

"Най-големият български клуб взе сериозна преднина в първия плейоф с Петрокуб. А бившият десен бек Аслак фон Витри започна като десен бек от началото. С този резултат Лудогорец със сигурност ще продължи в Европа“, отчитат медиите в Швеция.

Допълнителен коз за Юргорден е, че Витри има договор с "орлите“ до края на първенството. И не е ясно дали ще приеме офертата им да подпише поне за още един сезон.

  Сподели
27