Генчев: Всяка победа е важна


Н. Гавазов

Генчев: Всяка победа е важна

Старши треньорът на Левски  Станислав Генчев  сподели мнението си за победата с 1:0 над Хебър.

"Единственото, от което днес сме доволни, е победата. Играта беше далеч от това, което искаме, от което можем, защото възможностите на футболистите са много по-големи. Мачът започна превъзходно. След това, в рамките на няколко минути създадохме положения и като че ли точно тогава настъпи отпускане. Футболистите спряха да бъдат така агресивни, както започнаха, подценяваха много ситуациите в защита и дадохме възможност на противника да направи няколко контраатаки, от които можеха да вкарат гол. Имахме шанс. Като цяло играта ни беше много, много под нашите възможности.

За умора и дума не може да става. Може би ранният гол ни успокои и подценихме ситуацията. Мислехме си, че лесно ще стигаме до ситуации и да вкараме гол, което е пагубно за всеки отбор. Подценявахме много ситуации в защита. Оттам дадохме по-траен контрол на Хебър, а идеята беше да не има даваме да играят с топката, постоянно да ги пресираме. Много бавно играехме с топката, което ни попречи да създадем положения. ТОва беше основният проблем.

Всяка победа е важна. Тази беше изключително трудна. Надявам се и вярвам, че ще има реакция във следващия мач във Варна, защото там ни чака много, много по-различен мач срещу по-добър отбор, който знае какво прави на терена и атакува много опасно. Днешното ни поведение няма да доведе до нищо добро. Работата ни на треньорите е да направим коренна промяна в поведението и отношението на футболистите, които имат качества и много по-големи възможности“, коментира Генчев.

  Сподели
17