Левски вкара само един на Хебър


FUTBOL-TV

Левски вкара само един на Хебър

Левски победи Хебър с минималното 1:0 в мач от шестия кръг на Първа лига. Победното попадение за "сините" вкара централният защитник Кристиан Димитров още в третата минута, като това е най-бързият гол в първенството до момента. 

Треньорът на Левски Станислав Генчев заложи на абсолютния същия състав, който загуби от Лудогорец преди шест дни и в атака отново започнаха един до друг Александър Колев и Мустафа Сангаре. 
 
Левски поведе в резултата още при първата си възможност. В началото на третата минута при късо изпълнение на ъглов удар Марин Петков върна с пета на Алекс Колев, който ценрирара, Цунами игра с глава и се получи извеждащо подаване за друг централен защитник - Кристиан Димитров, който от три метра не сбърка - 1:0. Това е трети гол за Димитров със синята фланелка.

"Сините" опитаха да продължат натиска и да решат бързо мача. В 13-ата минута Джавад Ел Джемили направи грешка, като Атанас Кабов не успя да се възползва от нея и центрира в аут. Веднага след това Ел Джемили стреля от границата на наказателното поле, като вратарят Дебърлиев спаси удари му. 

В 22-рата минута Макни от тима от Пазарджик бе изпуснат от Ван дер Каап и стреля с глава, но право в ръцете на Пламен Андреев. 

В 26-ата минута Мустафа Сангаре бе изведен от Колев зад защитата на Хебър и бе задържан, но страничният съдия Мартин Венев вдигна флага за засада на нападателя.

Малко сред половин час игра домакините поискаха дузпа, след като центриране на Ел Джемили се удари в ръката на Радослав Терзиев, но съдията не реагира.
Малко след това Макни от Хебър се измъкна и върна интелигентно топката към Октай Хамдиев, чийто удар фронтално срещу вратата бе избит от Андреев.

В 41-вата минута Мартин Михайлов от Хебър центрира, голмайсторът за "сините" Кристиан Димитров не успя да изби топката и тя заблуди вратаря Андреев и замалко да влезе във вратата му. 

В началото на втората част защитата на Левски продължи да играе колебливо, но гостите не се възползваха от едно-две разбърсвания.

В 55-ата минута Колбев свали с глава на Мустафа Сангаре, който стреля от въздуха, но топката мина покрай левия стълб на Дебърлиев. 

В 75-ата минута Алекс Колев изпревари вратаря на Хебър за спорна топка, а при последвалото разиграване резервата Евертон Бала стреля технично, като топката се отби в напречната греда. 

В 78-ата минута резервата на пазарджиклии Збун стреля с глава високо наз напречната греда. 

До края на мача не се случи нищо интересно, като Хебър нямаше сили да изравни, а това определено не беше денят в атака за Левски.

  Сподели
32