Ботев Враца с малко очаквана победа срещу Локо в София


FUTBOL-TV

Ботев Враца с малко очаквана победа срещу Локо в София

Ботев Враца победи с 1:0 като гост Локомотив София в първия мач от шестия кръг от Първа лига. Още в четвъртата минута Мартин Смоленски центрира от ъглов удар на близката греда и бившият футболист на столичани Даниел Генов с глава насочи топката неспасяемо в мрежата на домакините.

Три минути по-късно Светослав Диков бе изведен на чиста позиция, като се опита да прехвърли Федерико Бариос, но топката премина покрай вратата, но и беше маркирана засада. 

В 27-ата минута Браян Переа също вкара топката в мрежата на столичните "железничари", но голът не беше зачетен заради неправилна позиция на колумбиеца. 

В края на първата част удар на Светослав Диков с глава беше спасен от вратаря на гостите Федерико Бариос. 

Второто полувреме започна с натиск за "червено-черните", които търсеха изравнителния гол, но чистите положения пред двете врати не бяха много. 

Удари на Симеон Славчев и Красимир Станоев от фаул не донесоха много опасности пред вратата на врачани. В 77-ата минута Стив Траоре подаде за Юлиан Ненов в накаателното поле и той стреля към долния ляв ъгъл, но вратарят на гостите спаси, а това беше първият точен удар към една от двете врати след почивката. 

Опитът за натиск на Локомотив продължи и в 79-ата минута Диков с глава засече центриране на Ненов, но Бариос отново показа рефлекс и спаси. 

Пет минути преди края на редовното време Ботев отговори с удар на Бубакар Траоре, който не затрудни стража Александър Любенов. 

В края на допълнителното време Мамаду Диара стреля неточно с глава и прати топката над вратата на гостите.

  Сподели
25