От Левски подкрепиха решението на БФС и се разграничиха от феновете си


FUTBOL-TV

От Левски подкрепиха решението на БФС и се разграничиха от феновете си

Ръководството на Левски подкрепи решението на БФС да няма гостуващи фенове на двете дербита с ЦСКА (първото, от които да се играе на "Герена"). Любопитно е да се отбележи, че от НКП се обявиха против това решение, но явно ръководните фактори на "сините" са на друго мнение.

Ето цяло изявление на Левски за дербито с ЦСКА:

"ПФК Левски“, подкрепя решението на СТК към БФС двубоят с "ЦСКА-София“ от 8-и кръг на Първа лига да се играе на стадион "Георги Аспарухов“ по следните причини:

"ПФК Левски“ е категорично против отлагане на срещата. След паузата за национални отбори биха се събрали 3 седмици без футбол в разгара на сезона, което е недопустимо за нас.

"ПФК Левски“ няма вина за невъзможността да се използва Националния стадион "Васил Левски“. При така стеклите се обстоятелства и липсата на друго неутрално спортно съоръжение, което има капацитета да приеме срещата, не остава друга алтернатива.

Полицията категорично отказва да охранява гостуващи фенове на клубните стадиони при двубои с такъв заряд.
Считаме, че решението не облагодетелства нито един от двата клуба и е единственото възможно в така създалата се ситуация.

"ПФК Левски“ подкрепи идеята за мач без гостуващи фенове, но само с оглед на ситуацията за следващите два двубоя, а не по принцип, каквито инсинуации се появиха в медийното пространство.

Тези срещи и занапред ще се играят на стадион "Васил Левски“, когато условията там го позволяват.

От ръководството на "ПФК Левски“

  Сподели
24