Янчев: Първата победа винаги дава психологически импулс


Н. Гавазов

Янчев: Първата победа винаги дава психологически импулс

Треньорът на Ботев Враца Тодор Янчев говори пред "Тема Спорт“ преди днешното гостуване на Локомотив София. Той отчете, че в отбора му има импулс след победата с 2:0 над Септември, сложила край на серията от 4 загуби от началото на първенството.

"Първата победа за сезона винаги дава психологически импулс, надявам се да се възползваме по най-добрия начин от него. Казах го и след мача със Септември. Не смятам, че футболистите са били неспокойни, защото ръководството ни оказва подкрепа и ни осигурява спокойствие. Но когато натрупаш няколко загуби, малко или много започваш да имаш проблеми с увереността. Сега преодоляхме този момент и целта е да го оставим далеч зад гърба си. Нашата основна задача е да подобряваме представянето си в дефанзивен план, защото в нападение имаме достатъчно нестандартни футболисти, които да ни донесат попадения. Просто трябва да не допускаме елементарни грешки пред нашата врата. Срещу Септември бяхме перфектни в това отношение и продължаваме да работим всеки ден, за да изчистваме неточностите и да подобряваме представянето си“, коментира бившият капитан на ЦСКА.

"Локомотив е сериозен отбор, с традиции и стартираха сезона добре, което няма как да не им дава увереност. Действат компактно, дисциплинирано и това им носи успех. Ние пък играем добре като гости, нищо че все още не сме спечелили точки. Има предпоставки да се получи хубав мач“, добави Янчев.

Той коментира и факта, че отборът играе в петък, след като предишният му двубой беше преди едва 4 дни – в понеделник. "Не е приятно, но програмата е направена така и сме длъжни да се съобразим с нея. Не можем нищо да направим. И това няма как да служи като оправдание, трябва да излезем и да покажем най-доброто си лице.“

Янчев не отрече новината на "Тема Спорт“, че халфът Клери Сербер ще се завърне във Враца. "Тази информация може да я даде президентът г-н Вангелов“, лаконичен бе треньорът.

  Сподели
27