ЦСКА вероятно ще се издъни и в Кърджали


FUTBOL-TV

ЦСКА вероятно ще се издъни и в Кърджали

Арда - ЦСКА
Стадион: "Арена Арда", Кърджали
Дата: 24.08.2024 г.
Час: 19:00


ЦСКА гостува на Арда в Кърджали с среща от предстоящия кръг на родния шампионат. "Армейците" правят много слаб сезон, като имат едва една победа от 4 изиграни двубоя. Всичко останало са загуби. Въпреки това ръководството на клуба, поне към този момент, не смята да уволнява треньора Томислав Стипич, който ще изведе отново тима за още един шампионатен мач. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за още един провал за треньора - знак 1.

ЦСКА и този път ще е без голямото си оръжие - публиката. Тимът продължава да изтърпява наказание, като от домакините обявиха, че ще направят всичко възможно на стадиона да не се допускат фенове с шалове, тениски или шапки на ЦСКА. Това, разбира се е голям минус за столичани, които не могат да усетят подкрепата на привържениците си.

ЦСКА ще бъде без две от новите си попълнения в лицето на Джейсън Локило и Лумбард Делови в мача с Арда, това призна старши треньорът Томислав Стипич. "Джейсън Лукило няма да бъде в отбора, както и Лумбард Делова, който също има травма“, заяви Стипич по време на пресконференцията си.

Така в отбрана ще се разчита на доста колебливия Християн Петров, както и на Кордоба. Шерифа ще се завърне в титулярния състав, макар и той да позагуби форма още към края на миналия сезон.

Аут за мача е и нападателят Георги Чорбаджийски. Младият футболист има проблем с менискуса и ще отсъства от терените за неопределено време.

Иначе на върха на атаката отново се очаква да стартира Годуин Коялипу. Новото попълнение изглежда без конткуренция на този етап, макар младоците Марк-Емилио Папазов и Иван Тасев да чакат шанс за изява.

Другата въпросителна е свързана с вратарския пост, като почти сигурно ще се заложи отново на Густаво Бусато, макар да бяха платени не малко пари за националния вратар Иван Дюлгеров. Доскорошният страж на Черно море обаче е по-вероятно отново да бъде оставен на пейката, което със сигурност няма да се хареса, както на него, така и на националния селекционер Илиан Илиев.

В състава на Арда не се очакват много промени. Все пак една от тях е свързана с Илкер Будинов, който може би ще седне на пейката за сметка на Густаво Каскардо. Баран Аксака също не направи добро впечатление срещу Спартак Варна преди седмица и мястото му сред стартовите 11 не е гарантирано. Джелал Хюсеинов е по-вероятно да стартира от първата минута.

В дните преди мача халфът Лъчезар Котев се завърна в Арда. За последно 21-годишният полузащитник игра за руския Химки, но преди седмица напусна и се превърна в свободен агент. Почти сигурно документите му ще бъдат готови и той ще попадне в групата за мача и не е изключено да направи своя повторен дебют за тима, воден от Сашо Тунчев.

 

ПРОГНОЗА: АРДА - ЦСКА 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
33