ЦСКА обжалва решението на БФС и обвини ''синьото'' ръководство на централата


FUTBOL-TV

ЦСКА обжалва решението на БФС и обвини ''синьото'' ръководство на централата

Ръководството на ЦСКА излезе с категорична позиция относно решението на БФС дербито срещу Левски да се играе на стадион "Георги Аспарухов" без публика на "червените".

Публикуваме написаното в сайта на ЦСКА без редакторска намеса:

"И нека старата песен зазвучи на нов глас. Така можем да обобщим най-новото решение на БФС, взето по стар тертип, да определи Вечното дерби да се играе на Герена без гостуваща агитка. Защо тази реакция е несъстоятелна сме обяснявали многократно през последните месеци. Ще го кажем накратко пак - футболът е за хората, дербито е за феновете.

Да, осъзнаваме, че същите тези фенове могат да объркат сметките по високите етажи на футболната власт, причинявайки сътресения, водещи до оставки. Но нима това е начинът да се накажат?! Като им отнемеш един от малкото останали смислени мачове в България, радващи се на най-високата популярност. Вярвахме, че новата власт, претендираща за обективност, въпреки явната близост до определени отбори, поне първоначално и привидно ще опита да следва линия на промяна и да взима решения в полза на футбола. Очевидно не. 

Политиката на БФС продължава да бъде анти ЦСКА. Няма как да си помислим друго, предвид факта, че Футболният съюз не само не взима предвид категоричната ни позиция по отношение на дербито, но дори нарушава собствените си наредби с една цел – да угоди на Левски в момент, в който от Герена скачат остро срещу съдиите. Според чл. 29, ал.3 и 4 от наредбата на БФС за първенствата, срещите между ЦСКА и "Левски“ се играят само на ст. "Васил Левски“ или на собствен стадион без гостуваща агитка САМО при подписан от ръководството на ДВАТА клуба протокол. Е, няма да ви изненадаме, ако ви кажем, че такъв протокол няма. 

Отвъд наредбите – да отправим поглед към тълковния речник. “Форсмажорно обстоятелство" – непредвидена, извънредна ситуация. Предвид факта, че за концерта на Андреа Бочели на ст. "Васил Левски“ се знае от 6 март, биха ли от БФС обяснили кое по-точно е непредвиденото тук?! Изглежда, че от Съюза нямат уменията и капацитета да си свършат работата или пък умишлено не искат да я вършат, което отново ни връща на началото на параграфа – политиката анти ЦСКА на "синьото“ ръководство на футболната централа. Нека си припомним за уж справедливите наказания, които обаче получаваме само ние. Ще припомним само последните две: Бусато беше наказан цели 5 мача с фиктивно разглеждане на обжалването; наложиха ни абсурдно и витиевато наказание за мачове без публика. Уж три домакински, но междувременно и неясен брой гостувания, което от своя страна ощетява финансово и клубовете домакини. За нашите санкции от БФС стриктно спазват правилника до последната буква, а сега решават да си затворят очите за цял един ясно описан член от наредбата си.

И не на последно място – решението на БФС по отношение на Вечното дерби трябваше да се вземе след обсъждане на Спортно-техническата комисия, оглавявана от друга "синя“ фигура. Кога, как и при какви обстоятелства беше взето решението в крайна сметка?! Нека ви отговорим – тихомълком без каквато и да било прозрачност.

Е, не искаме да бъдем лоши пророци, но дано подобни решения в бъдеще не доведат до нови ексцесии и оставки, които далеч няма да се случат тихомълком.

В заключение, бихме искали да уведомим “червената" общност, че ЦСКА ще обжалва взетото решение пред Апелативната комисия към БФС. Дали ефект ще има, или старата песен ще продължи?! Предстои да разберем", написаха от клуба.

  Сподели
26