ЦСКА – София привлече нов директор


Н. Гавазов

ЦСКА – София привлече нов директор

Силно ново попълнение привлече ЦСКА-София, но не за първия състав, а към оперативния екип, който се занимава с реконструкцията на стадион "Българска армия“ и реновирането на базата в Панчарево. Бившият шеф на "Армията“ и ексизпълнителен директор на Сдружение "ЦСКА Завинаги“ – Николай Донков – се завърна на работа в Борисовата градина. Позицията на Донков ще бъде административен директор, но както самият той лаконично сподели пред "Мач Телеграф“ – "Постът не е от значение, важното е да вършим работа“.

Както е известно, в началото на лятото от ЦСКА-София назначиха "червения“ юноша и бивш национал Михаил Александров за технически директор, който да отговаря за инфраструктурните въпроси в клуба като подобряването "Панчарево“ и изграждането на модерна детско-юношеска школа. Експертизата и опитът на 51-годишния Донков обаче не са останали незабелязани от новата власт на "Армията“ и той е получил покана да се завърне в ЦСКА-София още миналия месец. Николай Донков менажира активно ремонтните дейности по клубната база още през 2010 година, когато собственик на "червените“ е фирма "Титан“ в лицето на Димитър Борисов и Иво Иванов. Именно тогава са подменени тревното покритие и дренажната система на основния терен в Панчарево, обновен е и терен №2. Тогавашните планове са на мястото на бунгалата да се построи хотел, но те така и не се реализират. В ролята си на отговорник за "Българска армия“ Донков спомага стадионът да получи лиценз от БФС и ЦСКА-София да се завърне в своя дом през пролетта на 2011-а, след половингодишно изгнание на "Васил Левски“.

След оттеглянето на "Титан“ и смяната на собствеността през 2013-а, Донков става изпълнителен директор на "ЦСКА Завинаги“, което е основано и оглавено от Александър Чакмаков – син на първия капитан на "армейците“ Нако Чакмаков. Сдружението има за цел възстановяването на базата на детско-юношеската школа и успява да изгради три нови изкуствени терена в ареала пред "Армията“. Точно преди 10 лета от "ЦСКА Завинаги“ подемат кампания за ремонта на сектор "В“ и даряват 1500 седалки за реновирания тогава сектор "Г“.

  Сподели
21