Топузаков: В нашата школа имаме високо квалифицирани специалисти


FUTBOL-TV

Топузаков: В нашата школа имаме високо квалифицирани специалисти

Целта пред детско-юношеската школа на Левски е да учи младите на доминиращ футбол, какъвто приляга на футболен клуб с такава история, заяви директорът на Академията - Елин Топузаков. Той заяви, че за ръководството първият важен фактор за прием на деца е да бъдат ентусиазирани и да обичат Левски.

"Надяваме се да бъдем добри в обучението и изграждането на нашите таланти и да постигнем мечтите, които имаме заедно с треньорите. В нашата школа имаме високо квалифицирани, подготвени, знаещи и можещи специалисти – над 8 треньори с лиценз UEFA "А". Искаме и да сбъднем мечтите на децата да стигнат до професионалния футбол", заяви Елин Топузаков в интервю за клубната телевизия Левски ТВ.

"За най-малките важно и основно нещо е да обичат Левски и "синята идея". Те са най-ентусиазирани и най-мотивирани", добави футболистът с най-много мачове в евротурнирите в историята на Левски.

Той разкри и целите, които са поставени пред Академия Левски: "Най-основното и важното е да създаваме футболисти. В Елитните групи и втория отбор ще се търсят и по-високо спортно майсторство и резултати. В крайна сметка, ние трябва да сме ги заслужили, да сме изградили определен стил и начин на игра – доминиращ футбол, който е заложен в ДНК-то на клуба".

"Относно продуктивността на школата – имаме на 10 играчи в юношеска възраст, които имат професионални договори с клуба. Юношите ни до 17 години започнаха силно в Елитната група този сезон. Въпреки че програмата им бе трудна в началото, те записаха победи над преките ни конкуренти – Лудогорец и ЦСКА-София. Прекалено е рано обаче да имаме някакви очаквания за настоящия сезон", завърши директорът на Детско-юношеската школа на ПФК Левски.

  Сподели
20