Ето кога ще обявят новия треньор на Лудогорец


FUTBOL-TV

Ето кога ще обявят новия треньор на Лудогорец

Лудогорец няма да сменя Захари Сираков начело на тима до септември. Младият специалист ще води 13-кратните шампиони на България до паузата за националните отбори, която е от 2-и до 12-и. И чак след нея ще бъде обявен новият треньор, пише "24 часа".

По всяка вероятност начело на Лудогорец ще застане чужденец. Преговори се водят с няколко треньори. Но всичко ще се официализира следващия месец. Идеята на шефовете в Разград е бъдещият треньор да има време да се запознае с обстановката, както и с играчите, докато няма официални мачове поне 10 дни.

Сираков пое на пожар родния хегемон, след като Георги Дерменджиев бе уволнен заради фиаското срещу Карабах и загубата 2:7 след продължения в третия предварителен кръг на Шампионската лига насред Разград.

Бившият национал записа победа над Левски с 1:0 в дебюта си. Младият специалист ще е начело на разградчани в двата мача от плейофа за Лига Европа. В четвъртък българският шампион приема молдовския Петрокуб. Реваншът пък е седмица по-късно.

Последният двубой, в който Сираков ще е начело на Лудогорец, ще е на 1 септември. Тогава тимът от Разград приема сребърния медалист от миналото първенство Черно море.

Така мастодонтът ще бъде изведен от новия си треньор, който и да е той, около първия учебен ден - 15 септември, за когато е планиран първият мач на отбора след паузата за националните отбори.

Иначе Красимир Чомаков е заел поста на Захари Сираков начело на втория отбор на Лудогорец, който прави фурор във Втора лига. Бившият футболист на ЦСКА бе в щаба на настоящия треньор на първия тим на разградчани.

А след като Сираков пое щафетата от Георги Дерменджиев, отговорността върху втория отбор на Лудогорец, е поверена на Чомаков. Той ще бъде треньор на отбора от Втора лига, докато Сираков е зает с първия състав на хегемона.

  Сподели
34