Разкриха заплатата на Стипич в ЦСКА, сумата не е никак малка


FUTBOL-TV

Разкриха заплатата на Стипич в ЦСКА, сумата не е никак малка

Старши треньорът на ЦСКА Томислав Стипич се разписва срещу заплата в размер на 40 000 лева, пише "Тема спорт". Хърватинът с германски паспорт се присъедини към клуба на 4 юни с договор за 1+1 година. Макар че пристигна у нас като напълно непознат за футболната общественост, 45-годишният специалист прибира една от най-високите заплати в първенството, а ако се случи чудо и остане в ЦСКА за следващия сезон, тя дори ще се увеличи още. Шансът това да се случи обаче се равнява на по-малко от един процент.

Както вчера писахме, от най-високо ниво в Борисовата градина вече са взели решение, че Стипич ще бъде уволнен, и се работи по намирането на негов заместник. Въпреки че червените директори твърдят друго в опит да окажат подкрепа на треньора и отбора след катастрофалния старт на сезона. Армейците допуснаха 3 загуби в първите си 4 двубоя, а в мачовете срещу Спартак Вн (0:3) и Славия (0:1) изглеждаха отчайващо. Хърватинът ще получи последен шанс да се докаже в предстоящото гостуване на Арда и евентуално в домакинството на Ботев Пд. Дори и при победи в тези две срещи обаче оставането му в Борисовата градина изобщо не е сигурно.

Очакванията са, че най-късно в паузата за националните отбори в началото на септември в клуба ще има треньорска смяна. Тя обаче би излязла доста солено на ЦСКА. Помощниците на Стипич - Сергей Козанс, Миленко Кумич и Горан Брашнич, взимат по 7000 евро месечно в Борисовата градина. При раздяла с треньорския щаб от Борисовата градина ще трябва да изплатят поне три заплати на хърватския специалист и неговите помощници. Проста сметка показва, че общата компенсация възлиза на над 200 000 лева.

  Сподели
30