ЦСКА отказа на Левски за мач на "Герена" без гостуващи фенове


FUTBOL-TV

ЦСКА отказа на Левски за мач на

Дербито между Левски и ЦСКА продължава да е епицентър на неразбории. Причината затова е, че то трудно може да се проведе на стадион "Васил Левски" по програма. Съоръжението ще бъде затворено заради концерта на Андреа Бочели на 14 септември. Така предложението на "сините", които са домакини, е срещата да се играе на "Герена" без "армейска" публика.

За да не бъдат ощетени "червените", то от Левски са готови да няма и техни привърженици при символичното им гостуване. По традиция от последните около 20 години това трябва да бъде утвърдено с договор. "Армейците" обаче са категорични, че не приемат тези условия и отказват да го подпишат, съобщава "Мач Телеграф". БФС не иска да се бърка на клубовете и чака те да се разберат, както и становището на СДВР.

От Столична община пък предлагат да бъдат разменени двубоите от 8 кръг с тези от 10-и. Така от "Васил Левски" ще разполагат с време, за да приведат съоръжението в приличен вид, за да се играе дербито на него. И Левски първо ще приеме Арда, а после - ЦСКА. "Червените" пък ще имат гостуване на "Тича", преди да се изправят срещу "сините". В този случай обаче трябва съгласие и от останалите тимове от елита.

  Сподели
31