Генчев: Загубата на Лудогорец в Европа е нож с две остриета (видео)


FUTBOL-TV

Генчев: Загубата на Лудогорец в Европа е нож с две остриета (видео)

Старши треньорът на Левски - Станислав Генчев говори на официалната пресконференция преди гостуването на "сините" на Лудогорец в мач от 5-ия кръг на Първа лига. Срещата на "Хювефарма Арена" е в събота, 17 август от 21:15 часа.

"Готови сме за мача, за това тренираме. Да израстваме като отбор, да играем срещу най-силните. Настроението в отбора е добро. Очакваме с нетърпение мача. Всеки мач играем за победа. Такава е целта ни и в утрешната среща. Да отидем в Разград и да победим", започна Станислав Генчев.

"Загубата на Лудогорец в Европа е нож с две остриета. На никой не му е приятно да отпадне от евротурнирите и то след такъв резултат. Тази загуба, която инкасираха срещу Карабах, ще гледат да измият срама. Това са класни футболисти със самочувствие и много трудно могат да направят два поредни слаби мача. Това ми е ясно. Имат и нов треньор, което ще мотивира абсолютно всички футболисти", добави старши треньорът на Левски.

"Към този момент нямаме проблеми освен Фабио Лима, който е контузен. Не мисля, че някой от нашите футболисти е в състояние да подцени Лудогорец, въпреки загубата им във вторник. Все пак това е шампионът на България. Трябва да запазят концентрация през всичките 90 минути понеже класата, която имат в Лудогорец, всеки един футболист може да реши мача с избухване", добави Генчев.

Той бе категоричен, че основната цел на Левски е да играе в европейските турнири другия сезон: "Европейските вечери са част от Левски. Феновете се нуждаят изключително много от такива мачове. Искаме да играем в Европа и ще направим всичко възможно накрая на годината да сме евроучастник, дай Боже като шампиони".

"Аз съм на мнение, че нашият стил трябва да се изгражда във всеки мач и това, което правим добре, да го задържим срещу всеки един съперник. Имаме силни страни, които трябва да използваме. Ще искаме да доминираме. Сигурен съм, че ще стане интересен мач", каза още наставникът на Левски.

"Трябва да се вземе някакво решение за това отменяне на мачовете. Ето ви пример. Карабах играха в първенството, победиха и дойдоха и победиха в Разград. Лудогорец нямаха мач и загубиха. Това отлагане на мачове не води до нищо добро. По принцип трябва да се вземе генерално решение тези мачове да не се отлагат. Навсякъде по света се играе през 3 дни", завърши Станислав Генчев.

  Сподели
48