Берое се провали с трансфера на Рафаел


Н. Гавазов

Берое се провали с трансфера на Рафаел

Берое не успя да финализира успешно един от трансферите, по които работеше активно в последните дни, съобщава "Тема Спорт“. Става въпрос за бразилския халф Рафаел Гузо, който беше свободен агент, след като договорът му с португалския Шавеш изтече. През пролетта той записа 17 мача и 2 гола в местния елит, а през миналата есен е изиграл 14 двубоя за Гояс в бразилската Серия А. Неговото привличане със сигурност щеше да е истински трансферен удар за Берое. В крайна сметка обаче 29-годишният футболист е избрал доста по-добрата във финансово отношение оферта на азербайджанския Нефтчи Баку, където ще е съотборник с бившия нападател на ЦСКА-София – Браян Морено.

След несполуката с Гузо, от Стара Загора работят активно по привличането на двама полузащитници с градивни функции. Техните имена се пазят в тайна, като е ясно само, че притежават европейски паспорти. С разговорите с техните агенти се занимава лично собственикът на заралии Ернан Банато.

Берое и през това лято смени почти целия си отбор. Същото се случи и в началото на миналия сезон, както и през зимата. Отборът започна силно кампанията и взе 7 точки от първите си 3 мача след победи над Септември и Ботев Враца и равенство с Локо София. Приземяването обаче дойде в последния кръг при загубата с 0:2 от Локо Пловдив у дома. Въпреки поражението, треньорът Хосе Луис Ачиари няма да прави промени в своя стартов състав за днешното гостуване на Крумовград в Коматево. Той не разполага и с особено голям избор от резервната скамейка. Единственият българин в състава отново ще бъде полузащитникът Стефан Гаврилов.

  Сподели
17