Левски ще продължи с наказателната акция и срещу рухналия Лудогорец


FUTBOL-TV

Левски ще продължи с наказателната акция и срещу рухналия Лудогорец

Лудогорец - Левски
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 17.08.2024 г.
Час: 21:15


Левски гостува на Лудогорец в Разград в дербито на 5-ия кръг от родния шампионат. "Сините" направо летят от началото на сезона, радвайки феновете си с добра игра и страхотни победи. Сега може би предстои най-трудното препятствие до момента - визита на шампионите. Лудогорец обаче са в криза, което прави мачът още по-интересен. FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак 2.

Най-новото попълнение на Левски, до момента, през това лято Кристиан Макун е готов на 100% за игра. Той попадна в групата за мача с Крумовград (3:0), но остана така и не се появи в игра, тъй като бе изостанал кондиционно.

Националът на Венецуела сериозно е вдигнал физическия си капацитет и Станислав Генчев вече може да го използва пълноценно. Въпрек това, най-вероятно 24-годишният бранител ще остане на пейката за предстоящото гостуване на Лудогорец. За момента наставникът на "сините" няма основания да прави промени в защитния си вал заради доброто представяне на тройката Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров и Цунами. От началото на сезона Левски допусна само едно попадение в първите си четири двубоя - при разгрома с 6:1 над Локомотив София в първия кръг.

Генчев има няколко сериозни дилеми преди гостуването на Лудогорец. Най-любопитна е ситуацията в средата на терена, където и изборът е най-голям. В последните два мача Генчев и щабът му залагаха на триото - Карлос Охене, Джемили и Фадига. Тази опция остава вероятна, но има поне още две конфигурации, които могат да бъдат използвани за началото на мача срещу шампионите.

Марин Петков се включи добре срещу Крумовград и може да заеме мястото на Фадига, който от началото на сезона блесна с три гола. Съществува и по-дефанзивен подход, който не е лишен от логика. Той би формирал вътрешната част на халфовата линия в състав - Икена, Охене и Джемили.

На този етап Станислав Генчев категорично предпочита да играе с един опорен халф и двама подчертано офанзивни полузащитници.

В атака положението също е много интересно, защото от началото на сезона треньорският екип на "Герена" предпочита тандема Алекс Колев и Евертон. Включванията на Мустафа Сангаре са успешно, но не е ясно дали той ще бъде пуснат още от първата минута в Разград. Ако това се случи ще е за сметка на бразилеца, който се представя на приливи и отливи.

Своят шанс за изяви продължават да чакат вратарят Матей Маркович и защитниците Патрик - Габриел Галчев и Кристиан Макун (за когото вече стана дума). Може да се добави, че последният все още не е дебютирал с екипа на Левски.

В лагера на Лудогорец положението е по-различно. Отборът има нов треньор, след като Георги Дерменджиев подаде оставка след отпадането от Шампионска лига. Сега разградчани ще бъдат водени от легендата на Левски - Захари Сираков. Последният водеше дублиращия тим на Лудогорец, но сега ще е извикан на пожар в А отбора на шампионите. Говори се, че шефовете на Лудогорец преговарят с именит наставник, но до сделка - тимът ще бъде воден от Захари Сираков, който ще има нелеката задача да вдигне отбора, а и след двубоя с Левски, предстоят срещи за влизане в групите на Лига Европа. При провал - Лудогорец ще играе в групите на Лига на конференциите, но за всички е ясно, че приходите са по-големи в Лига Европа. Иначе Станислав Черчесов, който изведе Русия до четвъртфинал на Мондиал 2018 срещу Хърватия, е спряган за наставник на Лудогорец.

Не е ясно как ще действа Захари Сираков и дали ще реши да прави големи промени в състава. По-вероятно е той да подходи по-внимателно и да действа без много корекции в състава, макар шефовете на тима да не са останали много доволни от представянето на тима. Разочарованието е паднало върху някои от българските играчи като Спас Делев, Ивайло Чочев и Тодор Неделев. За последните двама бе платена не малка сума, за да може те да акостират в Разград и разбираемо - очакванията към тях са по-големи.

Специално за мача - Лудогорец е без контузения Бърнард Текпетей, но в групата ще попадне последното ново попълнение - Георги Русев. Бившият играч на ФК ЦСКА 1948 вероятно ще направи своя дебют със зелената фланелка в дербито с Левски.

Феновете на Левски изкупиха всички билети за гостуващия сектор. Приятелските отношения между ръководствата на двата тима спомогнаха за договарянето на още един сектор за "сини" фенове. Така централната трибуна също ще е на разположение за левскарите. Така отборът на Станислав Генчев ще се чувства като домакин в Разград.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
22