Черно море с трудна победа над Ботев Враца


FUTBOL-TV

Черно море с трудна победа над Ботев Враца

Черно море победи трудно Ботев Враца с 2:1 в мач с два незачетени гола за домакините. Варненският тим стигна до обрат, след като губеше с 0:1. С успеха си "моряците" имат 7 точки в актива си, а гостите остават последни без спечелена точка.

Още в 1-ата минута на срещата Даниел Генов от гостите опита далечен удар от повече от 25 метра, но топката премина високо над вратата на Черно море. В 8-ата минута Исмаил Иса бе изведен в добра позиция отляво в наказателното поле на гостите, но стреля слабо по земя и вратарят Федерико Бариос улови топката без проблеми. В 10-ата минута домакините имаха нова възможност да открият резултата. Асен Дончев центрира отляво в наказателното поле на Ботев, където Исмаил Иса бе непокрит и стреля с глава, но топката премина встрани от вратата.  Секунди по-късно в ответната атака на врачани, след лошо изчистване на топката, тя попадна у Бубакар Траоре, който отправи силен шут от над 25 метра, но за късмет на Черно море топката се отби в напречната греда.

В 18-ата минута Живко Атанасов засече с глава топката след центриране от корнер, но тя премина над вратата на гостите. 120 секунди по-късно Асен Дончев от Черно море стреля от 20-тина метра, но неточно. След него и Исмаил Иса не успя да преодолее вратаря на гостите.

Ботев Враца нанесе своя удар в 35-ата минута, когато след центриране от корнер най-съобразителен в наказателното поле на домакините бе Браян Переа, който с глава от 2-3 метра вкара за 1:0 за гостите.

Само пет минути по-късно Черно море успя да изравни. След центриране отдясно на Васил Панайотов в наказателното поле на гостите, Живко Атанасов засече топката, но вратарят Федерико Бариос успя да спаси, но при последвалата добавка Влатко Дробаров вкара от непосредствена близост за 1:1. 

След подновяването на играта в 57-ата минута Черно море вкара втори гол, който обаче не бе зачетен заради засада на Живко Атанасов, която бе потвърдена и от ВАР.

В 65-ата минута Дуду нахлу в наказателното поле на Ботев, финтира трима играчи на гостите и стреля опасно по земя, но топката премина на сантиметри встрани от вратата. В 67-ата минута Брено Тейшейра засече с глава топката след центриране на Даниел Мартин в наказателното поле на гостите, но ударът му беше неточен.

В 70-ата минута Дуду направи самостоятелен рейд от около 30-40 метра, навлезе в наказателното поле на гостите и пусна успоредно на голлинията топката към Васил Панайотов, който с удар от няколко метра вкара за 2:1. Новото попълнение за Черно море Клаудиу Кешеру прати топката в мрежата в 75-ата минута, но той отменен, тъй като асистентът за попадението Велислав Василев е бил в засада при паса към него.

В петата минута на добавеното време на мача Брено Тейшейра бе изведен в добра позиция от Клаудиу Кешеру и стреля, но за късмет на гостите топката премина на сантиметри от вратата.

  Сподели
20