Лудогорец държи Левски в неведение за предстоящия мач


FUTBOL-TV

Лудогорец държи Левски в неведение за предстоящия мач

В Левски са в шах за предстоящия двубой с Лудогорец в предстоящия пети кръг на Първа лига. Сините трябва да гостуват на "Хювефарма Арена" на 17 август, събота, от 21:15 часа, но все още не знаят дали мачът ще се проведе, или ще бъде отложен, информира "Тема Спорт".

На разградчани им предстои реванш срещу Карабах утре в третия квалификационен кръг на Шампионската лига и при продължаване към плейофната фаза ще премерят сили с Динамо Загреб.

Все още обаче няма яснота кога ще се проведат евентуалните двубои с хърватския гранд, и очакванията са, че при този сценарий срещата с Левски ще бъде отложена. При неуспех с азерите орлите ще продължат към последното стъпало преди груповата фаза на Лига Европа срещу победителя от двойката Петрокуб - Дъ Ню Сейнтс. До момента Лудогорец се възползва веднъж от правото си да отложи среща - не се игра двубоят със Славия от втория кръг, и има възможност да го направи още един път. Мачът им с Ботев Пловдив от четвъртото завъртане в Първа лига също не се проведе, но това стана по желанието на канарчетата.

Разградчани имат право да отложат предстоящата среща с Левски 48 часа преди първия съдийски сигнал. От това нещо се възползва ФК ЦСКА 1948 през миналата седмица, когато взе решение сблъсъкът с ЦСКА - София да не се играе по план.

Преди две години Левски отложи двубоя си с Лудогорец в средата на август заради реванша с Хамрун Спартанс в Лигата на конференциите, който впоследствие бе загубен от сините. През 2017 година дербито между двата тима също не се проведе по програма в първия кръг, като тогава също идеята бе от страна на Левски заради предстоящите мачове с Хайдук Сплит в евротурнирите.

Въпреки очакванията за отлагане на срещата Станислав Генчев е говорил с тима и е изискал максимално влагане от играчите в тренировките през седмицата с идея за двубой в събота.

  Сподели
41