Локо Пловдив взе дербито срещу Берое


FUTBOL-TV

Локо Пловдив взе дербито срещу Берое

Локомотив Пловдив победи с 2:0 като гост Берое в двубой от четвъртия кръг от Първа лига, постигайки втори успех през новия сезон. Попаденията в срещата бяха дело на Жулиен Лами и Христо Иванов. 

Двата отбора започнаха предпазливо срещата и интересните моменти пред двете врати липсваха. Все пак домакините от Берое бяха малко по-активни, но единствено опитваха с центрирания да затруднят Мартин Луков. 

Най-интересният момент дойде в 31-ата минута, когато Сантяго Годой бе съборен в наказателното поле на Локомотив Пловдив, но бе отсъдена засада, която бе потвърдена и след справка с ВАР.

В добавеното време на първата част домакините получиха добра възможност от пряк свободен удар, но капитанът Жорди Говеа прати топката далеч от целта.

Веднага след подновяването на играта Георги Каракашев от Локомотив Пловдив опита удар от дистанция, но Артур Мота се справи без проблем. 

В 51-ата минута Винисиус Белоти от състава на Берое опита технично изпълнение, а Мартин Луков за пореден път показа класа. Само две минути по-късно вратаря на Локомотив спря и Сантяго Годой, който бе изпуснат от защитата.

Локомотив Пловдив поведе в резултата в 58-ата минута. Николас Пенев центрира от левия фланг намери Жулиен Лами, който изпревари Скуадроне и с глава прати топката в мрежата.

В 67-ата минута Христо Иванов пропусна да удвои аванса на гостите от Пловдив.

В 79-ата минута Сантяго Годой се измъкна от защитник на Локомотив в наказателното поле и отправи удар, но Луков се справи.

Две минути преди края Христо Иванов бе най-съобразителен в наказателното поле и отбеляза втори гол за Локомотив Пловдив.

  Сподели
24