Славия с първа победа за сезона


FUTBOL-TV

Славия с първа победа за сезона

Славия постигна първи успех през новия сезон. В мач от четвъртия кръг воденият от треньора Златомир Загорчич състав победи с 3:1 у дома Спартак Варна.

"Белите" започнаха активно и в десетата минута Куентин Зеедорф от наказателното поле подаде за Карл Фабиен, който успя да открие резултата.

Десет минути по-късно Иван Минчев стреля опасно от границата на наказателното поле, но Мартин Величков спаси вратата си от второ попадение.

Спартак Варна изненадващо успя да възстанови равенството в 34-ата минута, когато Бауренски взе топката от краката на Чунг Нгуен До, след което Ахмед Ахмедов овладя. Нападателят на варненци излезе очи в очи с Вуцов и реализира за 1:1.

"Соколите" направиха опасна контра в 44-ата минута. Кристиян Илич изведе Антонио Вутов на чиста позиция, но ударът му се отби в десния страничен стълб на вратата. Последва добавка от страна на Ахмедов, но Куентин Зеедорф успя да застане на пътя на топката точно пред голлинията.

Славия отново поведе в резултата в първата минута от добавеното време на първата част. Зеедорф направи пробив в наказателното поле, след което пусна за Иван Минчев, чийто удар беше блокиран. Последва добавка от Денислав Александров, който от чисто положение нямаше как да пропусне и се разписа за 2:1.

"Белите" започнаха по-добре и след почивката пренесоха. В 49-ата минута Александров направи двойно подаване с Ертан Томбак по дясното крило, след което навлезе в наказателното поле на Спартак. Крилото подаде за Владимир Николов, който по диагонала направи резултата 3:1. 

Поражението е първо за варненци през новата кампания след завръщането им в елита. Спартак има 7 точки от 4 мача, докато Славия е с 4 точки от 3 срещи.

  Сподели
18