Емо Костадинов: Целта пред ЦСКА е да играе добър футбол


Н. Гавазов

Емо Костадинов: Целта пред ЦСКА е да играе добър футбол

Емил Костадинов даде първото си интервю като спортен директор на ФК ЦСКА 1948 пред Дарик радио.

С какво Ви спечели проекта на ФК ЦСКА 1948?

Най-вече с доста разговори ме спечели това, че ще се дава шанс на млади български футболисти, които от крехка възраст, 15-16 години, ще бъдат готвени за големия футбол.

Отборът вече елиминира един съперник в Лигата на конференциите, как гледате на мачовете с Пафос?

Доколкото знам и проучих, Пафос е един доста сериозен отбор, съставен предимно от чужденци на добро ниво, така ще мачът ще бъде доста тежък.

Освен мача в Европа, тази седмица има и друг интересен двубой за вас, този през уикенда срещу ЦСКА. Какво очаквате от него и защо решихте да не го отлагате?

За мен не трябва да се отлагат мачовете, защото футболистите са свикнали да играят сряда-неделя, това е по-добре и за тях от моя гледна точка. Някои треньори не са съгласни с това. Това е един мач като всички останали.

Клубът продава скъпо през последните години, включително доста български играчи, виждате ли в настоящия състав някой, който може да бъде продаден скоро за добри пари?

От няма и два дена съм в клуба, така ще започна да гледам и да се задълбочавам в качествата на всеки един играч. Тогава мога да кажа кой става за голям футбол и кой не. Говоря за голям футбол, европейски, над средното ниво.

Като спортен директор, на кои позиции мислите, че ФК ЦСКА 1948 има нужда от подсилване?

Първо ще гледам мачовете, ще преценявам и чак тогава мога да си дам мнението.

Да очакваме ли трансфери, било входящи или изходящи, до края на лятото?

Трансфери винаги могат да станат. То си зависи и от самите футболисти, ако се представят добре.

От първите ви впечатления, с какво трябва да започне работата ви в клуба?

Мисля, че организационно всичко е ОК. Просто трябва да се напаснем и да работим като екип. Винаги съм желал да работя в екип.

Какви цели са поставени пред Вас?

Все още никакви. Целите винаги са едни и същи за всеки един клуб, особено за ФК ЦСКА 1948 - да играе добър футбол, да печели точки и ако е възможно, да играем в Европа и през следващия сезон.

Каква сума от изходящи трансфери ще спечели ФК ЦСКА 1948 в следващите 2 години?

Зависи от представянето на футболистите. Не мога да кажа сума. Ако играят добре, оферти ще има и те ще бъдат добри. Нашата цел е да не задържаме млади и перспективни футболисти, вече доказали се в първия отбор, и да бъдат трансферирани в добри отбори от чужбина.

  Сподели
25