Левски ще се поздрави с победа срещу бившия отбор на Генчев


FUTBOL-TV

Левски ще се поздрави с победа срещу бившия отбор на Генчев

Левски - ФК Крумовград
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 10.08.2024 г.
Час: 21:15


Левски приема Крумовград на "Герена" в среща от 4-ия кръг на родния елит. "Сините" стартираха отлично новия сезон, като радват феновете си с победи и много голове. Сега предстои двубой с доскорошния отбор на треньора на Левски - Станислав Генчев. Последният със сигурност познава отлично настоящия съперник и ще знае как да му противодейства. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Крилото на Левски - Фабио Лима започна с бегови упражнения на "Герена". Бразилецът се възстановява от контузия, която получи преди двубоя с Ботев Враца. 27-годишният футболист пропусна победата над врачани с 4:0, както и успеха на "Лаута" срещу Локомотив Пловдив с 2:0. Той няма да бъде на разположение на Станислав Генчев и за домакинството на Крумовград, като очакванията са да се завърне за дербито с Лудогорец следващата седмица.

Фабио Лима загуби битката за титулярно място в началото на сезона със сънародника си Ебертон Бала. След пристигането на Мустафа Сангаре ситуацията му става още по-сложна и значително трябва да подобри играта си, за да си спечели игрови минути. След пристигането си на "Герена" през зимата бразилецът изигра 12 двубоя, в които реализира три попадения.

Спортно-техническият щаб на Левски ще умува до последно дали да използва Келиан ван дер Каап за предстоящото домакинство на Крумовград. 25-годишният бранител не стартира с тима в началото на седмицата заради проблем с коляното.

Нидерландецът е неизменен титуляр в отбраната на столичани при използваната от Станислав Генчев постройка с трима защитници и в първите срещи нямаше реална алтернатива, затова му се налагаше да стиска зъби. Преди привличането на Кристиан Макун, Станислав Генчев единствено можеше да заложи за негов заместник на някой измежду юношите Дейвид Михалев, Борислав Рупанов и Виктор Любенов. Именно последният го смени на почивката срещу Локомотив София (6:1), когато 25-годишният футболист получи контузия.

Срещу Ботев Враца (4:0) Ван дер Каап пак получи тежки удари и остана на терена до 70-ата минута, когато бе заменен от новото попълнение Клемент Икенна. В мача с Локо Пловдив игра до последния съдийски сигнал, но веднага след него се наложи лекарският екип да му окаже помощ. Не е изключено Ван дер Каап да бъде съхранен за дербито с Лудогорец в следващия кръг.

Халфът Асен Митков е очакван да се завърне в групата за мача. Младежкият национал отпадна от сметките на треньора за визитата на Локо Пловдив. 19-годишният футболист лекуваше травма, която му попречи да вземе участие при победата над Ботев Враца, като се готвеше на облекчен режим през тази седмица.

Левски направи летящ старт в първенството, като записа три поредни победи и оглавява класирането с пълен актив от 9 точки. “Сините" повториха постижението си от 2013 година, когато под ръководството на Илиан Илиев също спечелиха първите си три срещи. Нещо повече - тогава Левски не сгреши нито веднъж в първите шест кръга. В първите двубои Левски вкара 12 гола и получи само един.

Старши треньорът на Крумовград - Атанас Рибарски няма проблеми с контузени футболисти и ще разчита на най-доброто.

"В предни позиции имаме нови хора, които още нямат тази комуникация. Въпрос на време е да влязат в ритъма. Сигурен съм, че в следващия мач ще покажем друго лице. Трябва да променим самочувствието. Левски играе най-красивия футбол за момента. Ще отидем да се надиграваме", заяви Рибарски.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ФК КРУМОВГРАД 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
22