На "Герена" се надяват Лудогорец да продаде Сундберг


FUTBOL-TV

На

Левски направи трансферен удар, след като продаде за над 550 000 евро Сонко Сундберг на Лудогорец в началото на миналия сезон, след като договорът на бранителя изтичаше. "Мач Телеграф" съобщава, че сделката може да се окаже още по-добра, след като "сините" очакват още 220 000 евро от Сонко.

Гамбиецът, който има шведски паспорт, ще напусне Лудогорец до дни. Той е в трансферната листа на шампионите и най-вероятно ще премине в турския елитен Газиантеп. Говори се, че сделката ще бъде за 1 500 000 евро, а Левски държи 10 процента от правата му при бъдещ трансфер.

По-добрата новина за "сините" е, че шефовете на "Герена" са се сетили да сложат и клауза "минимум". В договора между двата клуба е фиксирано, че минималната сума, която Левски ще вземе от бъдещ трансфер на Сонко Сундберг, е 220 000 евро. Така, ако се стигне до сделка за продажбата на защитника, "сините" ще вземат общо около 800 000 евро за него, което е фантастична сума за играч, който не иска да преподпише изтичащия си договор.

Има обаче и вариант Сундберг първо да бъде пуснат под наем в Газиантеп до края на сезона срещу 250 000 евро, което ще остави "сините" без допълнителни постъпления от Сундберг поне до лятото.

Интересно е да се спомене, че бранителят първо е бил предложен на Мъри Стоилов и неговия Гьозтепе, но се оказал прекалено скъп за новака елита на Турция.

  Сподели
28