Амос Юга ще играе само за дубъла на ЦСКА, ще си търси нов отбор


FUTBOL-TV

Амос Юга ще играе само за дубъла на ЦСКА, ще си търси нов отбор

Полузащитникът на ЦСКА Амос Юга ще продължи да играе за дублиращия тим на "червените", докато не успее да си намери нов отбор, твърди "Тема Спорт". Той вече участва в два мача за втория състав във Втора лига, в които носеше капитанската лента. Въпреки това ЦСКА II допусна поражения при гостуванията на Добруджа (0:4) и Спортист Своге (1:2). Ръководството на "червените" вече е провело разговор с халфа, в който му е съобщило желанието си двете страни да се разделят. Те са се разбрали Юга да пази игрови ритъм в дубъла, докато си търси нов клуб. Томислав Стипич е категоричен, че няма да разчита на него, а болшинството от феновете също са настроени срещу централноафриканеца. Той бе най-лошо посрещнат от тях по време на официалното представяне за новия сезон на "Васил Левски".

Пред ЦСКА обаче ще се отвори сериозен проблем, ако нито един клуб не поиска Юга и не успее да изпълни неговите претенции. Тогава ще се наложи армейците да прекратят неговия договор. Това със сигурност ще се случи, ако Юга още е в отбора след затварянето на трансферния прозорец, като е свързано с изплащането на няколко заплати накуп. Както е известно, месечното възнаграждение на халфа възлиза на 30 000 евро, а контрактът му е до лятото на 2026 година.

От клуба желаят да се разделят и с още двама футболисти, които имат договори до края на този сезон. Това са Брадли де Нойер и Емануел Шакич. Първият бе изваден от състава по дисциплинарни причини, а вторият не попада в плановете на треньора заради спортно-техническите си качества. Той имаше и контузия в петата в последните седмици. И за двамата е доста трудно да си намерят клуб, който да им предлага по-добри условия от тези в Борисовата градина. Затова и за момента отказват да си тръгна, като биха го направили единствено срещу солидна компенсация.

  Сподели
24