Ботев Пловдив излъга Крумовград


Н. Гавазов

Ботев Пловдив излъга Крумовград

Ботев(Пловдив) победи като символичен гост Крумовград с 1:0. Таа канарчетата взеха максимума в срещата, но с почти минимален разход на ресурс.

Мачът на Футболен комплекс "Никола Щерев – Старика“ започна с натиск на Ботев Пд, а удар на Кристиан Нвачукву във 2-ата минута мина над вратата на символичните домакини.

В 6-ата минута Николай Минков бе изведен на дясното крило, влезе в наказателното поле и центрира, но удар на Мартин Секулич бе блокиран от Матей Шимич.

Ботев Пд продължи да натиска, а в 9-ата минута удар с глава на Антоан Конте бе спасен от Янко Георгиев.

Четири минути по-късно колегата му на другата врата – Ханс Кристиан Бернат, спаси удар на Лукас Сантана.

В 36-ата минута след центриране отляво на Константинос Балоянис, топката рикошира във футболист на Крумовград и само намесата на Георгиев спаси домакините от инкасирането на гол.

Въпреки осезаемия натиск на хората на Душан Керкез, Крумовград имаше чудесен шанс в 40-ата минута, когато Балоянис и Янис Карабельов допуснаха грешка и подариха топката на Диего Рапосо, но ударът му бе спасен от Бернат.

Натискът на Ботев Пд в началото на втората част даде резултат в 52-ата минута. Тогава Ивелин Попов от лявото крило влезе към центъра и подаде към Джеймс Ето'о. Той бе на над 20 метра от вратата на Крумовград, но веднага си нагласи топката на десния крак и с мощен удар преодоля Янко Георгиев за 1:0 в полза на Ботев Пд!

Очаквано, след гола в мрежата на Крумовград, тимът на Атанас Рибарски опита натиск към вратата на "канарчетата“. В 61-ата минута Самуел Акере бе изведен зад защитата, но не можа да вкара сам срещу вратаря, а и бе отсъдена засада.

Три минути по-късно Кристиан Нвачукву финтира Вячеслав Велев на лявото крило и опита удар от много малък ъгъл, след който топката рикошира в десния страничен стълб на вратата, пазена от Георгиев.

В 64-ата минута Вячеслав Велев допусна груба грешка, след като опита да върне топката към вратаря, но вместо това я подаде на Секулич. Деветката на Ботев Пд нахлу в наказателното поле, но от чиста позиция не успя да преодолее Янко Георгиев, който остави тима си в мача след спасяване с крак.

Двадесет минути преди края на редовното време Бернат направи чудесно спасяване при удар с левия крак на Велев извън наказателното поле.

В края на мача темпото спадна, като Ботев Пд се справяше без особени проблеми с опитите за атаки от тима на Атанас Рибарски.

  Сподели
20