Генчев: Ние бяхме тези, които създадоха повече голови положения


FUTBOL-TV

Генчев: Ние бяхме тези, които създадоха повече голови положения

Левски записа трета поредна победа вefbet Лига, след като надви Локомотив Пловдив на стадион "Лаута". Tреньорът на сините, Станислав Генчев, изрази задоволството си от постигнатия успех в интервю след мача.

"Много съм доволен от победата. Играем на доста негостоприемен стадион и за нас бяха важни трите точки. Важно е, че ги постигнахме с добра игра и много положения. Трябва да отдадем заслуженото на отбора на Локомотив Пловдив, който през цялото време се опитваше да играе футбол и да ни притиска, но мисля, че победата е напълно заслужена. Ние бяхме тези, които създадоха повече голови положения, вкарахме два гола и изпуснахме поне още пет."

Генчев похвали и треньора на Локомотив, Любослав Пенев, за дисциплината и играта на отбора му: "Любо Пенев е треньор, който изисква изключителна дисциплина от своя отбор. Те винаги пробват да пресира високо и да играят футбол, което всъщност и ние искаме. Искаме да се надиграваме с противниците и който е по-добър, да победи. В днешния мач ние бяхме по-добри."

На въпрос за грешките в защита, Генчев призна, че те са неизбежни, но отборът работи усилено за тяхното минимизиране: "Все пак сме хора и нашите футболисти са хора. Допуснахме няколко грешки, но срещу добър отбор като Локомотив Пловдив те бяха в рамките на нормалното. Най-важното е, че тръгваме изключително доволни, когато моите отбори побеждават с чиста мрежа."

Относно новите попълнения и тяхното включване в отбора, Генчев коментира: "Не мога да кажа точно в момента, дали ще видим още нови лица. Всичко зависи от състоянието на играчите и как тренират."

В края на интервюто Генчев сподели задоволството си от старта на сезона и подкрепата на феновете: "Винаги сме работили в тази насока – аз и моят треньорски щаб – за да може отборът да стартира по най-добрия начин и да стои в челото на класирането. Виждате каква подкрепа имаме от трибуните. Искам още веднъж да благодаря на феновете, които са плътно зад нас. Навсякъде се чувстваме като домакини и от наша страна трябва да продължим по същия начин – да ги радваме с победи и добри игри."

За следващия мач срещу Крумовград, Генчев призна, че очаква труден двубой: "Очакваме изключително неудобен съперник с много добри и качествени футболисти. Те играят доста време заедно в определен стил и знаят какво трябва да правят на терена. Чака ни доста неприятен противник, но ние имаме голямо предимство и трябва да победим", каза Генчев в ефира на Диема

  Сподели
28