Нов силен мач и нова победа за Левски, този път на "Лаута" (видео)


FUTBOL-TV

Нов силен мач и нова победа за Левски, този път на

Левски постигна трета поредна победа от началото на сезона в Първа лига. "Сините“ надиграха с 2:0 Локомотив Пловдив като гост в среща от третия кръг на шампионата. Асими Фадига в 9-ата минута и Мустафа Сангаре в 85-ата бяха точни за успеха на столичния тим. 

По този начин играчите на Станислав Генчев вече имат пълен актив от 9 точки и заемат еднолично първата позиция в класирането, докато за Локомотив това бе първо поражение от началото на новата кампания. "Железничарите“ остават с 4 точки след първите си три мача. 

Двубоят на "Лаута“ започна отлично за "сините“, които поведоха в резултата още в деветата минута. Джавад Ел Джемили пусна хитър пас зад защитата на Локомотив към Асими Фадига, който технично преодоля Мартин Луков за 1:0. 

В 14-ата минута Александър Колев пробва изстрел от около 25 метра, но право в ръцете на стража на "черно-белите“. 

Домакините опитаха да отговорят в 15-ата минута. Ефе Али финтира защитник на "сините“ и стреля от границата на наказателното поле, но топката се отби в дясната греда на Пламен Андреев. 

В 20-ата минута Джавад Ел Джемили отправи силен удар от дистанция, преминал встрани от целта. 

Три минути след това Ел Джемили изведе Евертон Бала сам срещу Луков, но стражът на Локомотив показа отличен рефлекс и парира с крак завършващия удар на бразилеца. След последвалия корнер вратарят на "смърфовете“ спаси и изстрел с глава на Кристиан Димитров. "Сините“ стигнаха до нов ъглов удар, при който Келиан ван дер Каап също засече с глава, но топката се отби в напречната греда. 

В 42-ата минута Евертон Бала опита да затрудни Луков с директен изстрел от пряк свободен удар, но вратарят на Локомотив реагира и изби в корнер. Минута след това пък Пламен Аднреев улови далечен шут на Димитър Илиев. Така почивката дойде при гол аванс в полза на "сините“. 

В 53-ата минута Джавад Ел Джемили пробва удар по диагонала от границата на наказателното поле, но топката прелетя встрани от вратата. Пет минути след това Жулиен Лами получи отдясно и отправи силен шут, който обаче бе твърде неточен. 

Точно след час игра и Карлос Охене стреля от около 20 метра, но право в ръцете на Мартин Луков. В 73-ата минута Ангел Лясков и Мичи Нтело размениха двойно подаване и белгиецът отправи удар по диагонала, който обаче не намери целта.

Шест минути по-късно влезлият като резерва Мустафа Сангаре се откъсна отляво зад защитата на Локомотив и опита да завърши в близкия ъгъл, но ударът му премина покрай гредата. 

В 85-ата минута Сангаре сложи точка на спора с второ попадение. Нападателят на "сините“ получи на левия фланг, надбяга Мартин Паскалев и преодоля Мартин Луков, за да оформи крайния резултат – 0:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
38