Илиев: Казах на момчетата, че не бива да губим вяра


Н. Гавазов

Илиев: Казах на момчетата, че не бива да губим вяра

Старши -треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев коментира равенството с черногорския Будучност и класирането за следващата фаза в Лига на конференциите.

"Емоциите са позитивни, най-нормалното нещо е. Заслугата е най-вече на футболистите и на всички нас, които се постарахме да им предложим най-добрата подготовка - ръководство, треньори, медицински щаб, всички бяхме на ниво. Говорихме си, че днес ще победи желанието и характерът за победа. Колективът е основата, всеки остави сърцето си на терена, както ние обичаме да казваме.

Будучност имат страхотен дух и са като едно семейство. Знаех, че ще срещнем отбор с много сериозен дух. В такъв двубой е важно кой ще покаже по-голям характер, и те го показаха, но нашето желание беше по-голямо. Физическата ни подготовка беше много важна, особено в продълженията. Не съм загубил вяра, аз не трябва да губя вяра. Винаги съм се уповавал само и единствено на Господ.

Казах на момчетата, че не трябва да губим вяра, че съм убеден, че ще успеем. Често чувам за суеверие, това означава безверие, далеч съм от това нещо. Винаги ще се уповавам на Господ. Не разделяме мачовете, винаги даваме всичко от себе си. Когато колективът работи, нещата се получават. Не мисля, че съставът ни има голяма широчина, всичко е възможно, но не бих искал да говоря за играене или отлагане на мачове, преди да видя състоянието на момчетата", заяви Илиев.

  Сподели
18