Зайцев: Ботев Пловдив има своите шансове срещу Панатинайкос


Н. Гавазов

Зайцев: Ботев Пловдив има своите шансове срещу Панатинайкос

Един от емблематичните халфове на Ботев от 90-те години – Тодор Зайцев – коментира пред "Мач Телеграф“ шансовете на тима да елиминира Панатинайкос и да продължи с мачовете в Лига Европа. Зайцев, който е играл още за Левски и Локо Пд, говори и за пловдивското дерби.

"Ботев и Локо изиграха един наистина интересен мач. Дербито на Пловдив беше изпъстрено с положения и футболни достойнства. Имаше хубава атмосфера на стадиона и доста хора дойдоха на срещата. Сега предстои много важен мач за Ботев в Европа. Силно се надявам да успеят да обърнат нещата в своя полза и вярвам, че това ще се случи. Панатинайкос е голям клуб с традиции, но в крайна сметка Ботев Пд ще има своите шансове и трябва да ги използва. И в Гърция имаха добри положения, но не успяха да се възползват от всички тях. Сега трябва да е различно и да са концентрирани от първата до последната секунда“, заяви Зайцев.

"Не мисля, че в дербито Ботев са мислили за мача с Панатинайкос. Тук говорим за пловдивското дерби и не ми се вярва играчите на Душан Керкез да са гледали към двубоя с гърците. Според мен дадоха всичко от себе си и не бяха далеч от успеха в този двубой. Трябваше да го вземат, но грешка в края доведе до равенство 2:2. Хвърлиха се и двата отбора. Локомотив се държа много достойно на терена. Равенството е закономерен резултат според мен. Грешката на Ханс Кристиан Бернат не беше приятна, но се случват тези неща. Така е във футбола. Всеки може да сбърка, хора сме все пак“, завърши Зайцев.

  Сподели
24