БФС отложи Ботев Пловдив - Лудогорец


FUTBOL-TV

БФС отложи Ботев Пловдив - Лудогорец

Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз излезе с решение, че срещата между Ботев Пловдив и Лудогорец от четвъртия кръг на родния шампионат се отлага. Това се случва по искане на "жълто-черните", които също като "орлите" продължават участието си в евротурнирите.

Отборът на Душан Керкез все още е в Лига Европа, като в четвъртък за "канарчетата" предстои реванш срещу Панатинайкос. Българите загубиха първия мач в Атина с 1:2, но имат всички шансове за класиране напред. Дори и да отпадне от надпреварата, Ботев ще отиде в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Именно заради натоварената си програма от клуба са поискали отлагане на двубоя. 

Отлагането е добре дошло и за Лудогорец, който е в борбата за влизане в групите на Шампионска лига. Дори при провал, отборът от Разград ще продължи участието си в Лига Европа.

Ето какво обявиха от БФС:

"По искане на ПФК "Ботев“ Пд и на основание чл. 44, ал.1, буква а/, предложение трето от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2024/2025  , срещата от IV – ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ПФК "Ботев“  и ПФК "Лудогорец 1945“ Рз, се отлага.

Поради налагащите се ремонтни дейности на тревното покритие на стадион "Г. Бенковски“ гр. Пазарджик, ПФК "Хебър 1918“ Пз ще играе домакинската си среща от  III -ти кръг на Първа професионална футболна лига,  между отборите на ПФК "Хебър 1918“ Пз и ПФК "Славия“ Сф по програма на 02.07/петък/2024 година от 19.00 часа на стадион "Славия“ Сф", написаха от БФС.

  Сподели
25