Ботев Враца преговарял с Иво Тренчев за треньор


Н. Гавазов

Ботев Враца преговарял с Иво Тренчев за треньор

Ботев Враца е преговарял със старши треньора на Пирин Благоевград – Иво Тренчев – да поеме тима, съобщава "Тема Спорт“. Това се е случили в дните преди врачани да се спрат на Тодор Янчев. Бившият капитан на ЦСКА започна с две загуби начело на Ботев – 1:3 от Ботев Пд у дома 0:4 от Левски на "Герена“.

Ръководството на клуба от Северозапада е имало принципна договорка с Тренчев да застане начело на тима. В последния момент обаче нещата са се променили и Янчев е бил привикан, за да наследи овакантения от Христо Янев пост. Последният спаси врачани след бараж срещу Марек. Това обаче не се оказа достатъчно за шефовете да го задържат и двете страни се разделиха.

Иво Тренчев пък се завърна начело на Пирин Бл само 5 месеца след като бе освободен. Решението на Олександър Бабич да застане начело на Черноморец Одеса бе изненадало ръководството на орлетата. След като от Пирин разбрали, че Тренчев все пак няма да поема Ботев Враца, го ангажирали веднага.

Тодор Янчев пък има да решава сериозни кадрови проблеми за следващия двубой. В понеделник тимът приема Берое. Централният защитник Меси Биатумусока получи контузия в двубоя на "Герена“ и бе заменен в 87-ата минута от Стефан Велев. Травмата е мускулна и се очаква да го извади от строя за един месец.

Лидерът на врачани Браян Переа също е с травма от визитата на сините. Той почти сигурно ще пропусне двубоя със заралии в понеделник. Това поставя сериозни ребуси пред Тодор Янчев относно състава за домакинството срещу Берое.

  Сподели
18