Алекс Колев: С Левски счупихме каръка


FUTBOL-TV

Алекс Колев: С Левски счупихме каръка

В Левски има жажда за успехи и отборът може да подобрява играта си, заяви нападателят на "сините" Александър Колев, който бе избран от колегите си в българското първенство по футбол за най-добър в първия кръг наefbet Лига.

Левски започна с разгромни победи с 6:1 срещу Локомотив (София) и 4:0 срещу Ботев (Враца), а сега за "сините" предстои първи голям тест - срещу Локомотив (Пловдив). Колев обаче заяви, че при 26-кратните шампиони всеки мач е тест, тъй като всички съперници играят на 200% срещу тях.

"Всеки отбор има амбиции за победи. Левски от доста време не бе печелил в първия кръг и се радвам, че счупихме каръка. Всички играят на 200% срещу Левски, независимо за кой отбор става дума. Радвам се на доброто начало, но има какво да надграждаме", заяви Колев на пресконференция.

"Локомотив Пловдив е добър отбор и играе със същите футболисти две или три години. Ние сменихме тактиката и няма да бъде лесно всички да свикнат. Локо играе добър, играят открит футбол с г-н Любослав Пенев и се надявам да направим добър мач. Иска ми се спечелим.

"Аз съм амбициозен и имам високи цели, но най-важното е отборът да върви. Ако Левски върви, аз също ще бъда добре. Целта ни е да радваме публиката. Схемата на игра ми допада, защото имам още един човек до себе си. Ако отборът играе с 4-3-3, постоянно имаш двама на гърба. Предимството на 3-5-2 е директният футбол, контрапресата и положенията. Това за нас, които играем напред, е по-приятно.

"Опитвам се да помогна на останалите, защото знам изискванията на г-н Генчев. В Левски обаче си имаме преводачи и на чужденците им се казва какво се изисква от тях. Няма проблеми от тази гледна точка. Имаме жажда за успехи и се надявам да надграждаме".

  Сподели
22