Керкез: Нямахме тактическа дисциплина


Н. Гавазов

Керкез: Нямахме тактическа дисциплина

Старши-треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез говори след равенството 2:2 с Локомотив Пловдив.

"Да честитя на нашите фенове. Бяха фантастични. Разочарован съм, защото подарихме победата. През първото полувреме играхме на топ ниво, но трябваше да вкараме повече и да убием мача. Още поне два гола трябваше да вкараме. Моя отговорност е, особено първите 10-15 минути на втората част, които бяха неприемливи. Ще дискутираме какво трябва да променим. Всичко започна от първата секунда на второто полувреме. Нямахме тактическа дисциплина, а те направиха промени. Вярвам, че това беше причината. Много голове и възможности, но трябва да извадим поуките как да контролираме мачовете. През първото полувреме нашият съперник дори нямаше възможност да се доближи до наказателното ни поле. Показахме, че имаме добро физическо състояние. Всичко се случва. Предстои ни страхотен мач в четвъртък“, каза Керкез.

"Виждате, че във всеки един двубой вкарвам състезатели, които могат да променят мача. Трябва да седна с моите колеги да анализираме и дискутираме. Чувствам се разочарован за нашите фенове. Не им дадохме това, което заслужавахме. Можехме да спечелим. От такива мачове извличаш поуките. Имаме недостатъчно зрели в нашия отбор. Трябва да се научат и да се подобряват“, добави той.

"Когато някой пропусне гол, защо да виним вратаря. Ако бяхме използвали шансовете си, щяхме да спечелим въпреки тази грешка. Тези грешки се случват. Това е. Трябва да работим“.

  Сподели
27