4 гола, бой между фенове и реми в дербито на Пловдив


FUTBOL-TV

4 гола, бой между фенове и реми в дербито на Пловдив

Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив завършиха наравно - 2:2 в голямото дерби, което е част от програмата на 2-ия кръг в родния шампионат. Двубоят бе интересен, както на терена, така и по-трибуните. През втората част феновете на Ботев се сбиха по между си във фенската трибуна. Полиция нахлу и изведе голяма част от домакинските фенове от стадиона. А иначе в часовете преди двубоя ултраси на двата тима се засякоха по улиците на Пловдвив, но само се замеряха, в резултат на което има ранен полицай.

На терена също бе интересно, a домакините поведоха в 17-ата минута. Антъни Уджа с гърди свали топката за Никола Илиев, който преодоля Хорхе Сегура, Мартин Паскалев и Георги Каракашев, а след това вкара топката във вратата на Мартин Луков. 

След почивката гостите се активизираха и пропуснаха няколко добри възможности. Все пак в 56-ата минута Мичи Нтело възстанови равенството. Отново в центъра на всичко бе Димитър Илиев, който задържа топката под натиска на съперник и изведе Нтело зад гърба на защитата. Нападателят отново бе напът да се засуети, но някак успя да прокара топката покрай вратаря Бернат.

В 72-ата минута Ивелин Попов подаде към Константинос Балоянис, а той намери след това Ехидже Укаки на отлична позиция в наказателното поле и той не пропусна да вкара топката във вратата на Мартин Луков за 2:1. 

Драмата бе пълна в добавеното време, когато Локо отново изравни. Резервата Мартин Хайдаров опита коварен удар от около 20 метра. Бернат не успя да се намеси добре и не успя да избие топката. Кълбото се озова в Жулиен Лами, а французинът с лекота преодоля вратаря за 2:2. 

Имаше сериозно допълнително време, но до нов гол така и не се стигна.

  Сподели
32