Спартак Варна си тръгна с точка от Бистрица


FUTBOL-TV

Спартак Варна си тръгна с точка от Бистрица

ФК ЦСКА 1948 и Спартак Варна завършиха наравно 2:2 в среща от втория кръг на Първа лига.  Марио Илиевски и Неделко Пишчевич се разписаха преди почивката за състава воден от Валентин Илиев, а гостите от Варна изравняваха на два пъти чрез Ахмед Ахмедов и Антонио Вутов.

ЦСКА 1948 започна силно срещата и успя да наложи надмощие. В 12-ата минута Касиано Бузон успя да се измъкне от Па Конате и отправи удар, който бе спасен от Мартин Величков.

В 16-ата минута отново Бузон се пребори за топката в наказателното поле и стреля, но Величков отрази при добавка Марио Илиевски прати топката в мрежата на гостите.

Постепенно темпото на игра спадна, като футболистите на Спартак опитаха да изнесат играта в предни позиции. В 33-ата минута Ахмед Ахмедов опита да отбележи почки от центъра на терена, но ударът му мина встрани от вратата пазена от Петър Маринов.

В 41-ата минута Александър Цветков центрира в наказателното поле на домакините, а там Ахмедов бе най-бърз и успя да изравни резултата.

1948 отново излезе напред в 45-ата минута, когато Пиер-Даниел Нгуинда отправи хубав пас около точката на дузпата, където Неделко Пишчевич засече топката неспасяемо в мрежата на Величков.

След подновяването на играта двата отбора започна предпазливо. Все пак домакините от ЦСКА 1948 направиха няколко плахи опита за трети гол, които завършиха без успех.

В 64-ата минута Реян Даскалов игра с ръка в собственото си наказателното поле и съдията Петър Кузев отсъди дузпа. Капитанът на домакините имаше явен контакт с кълбото, но след дълга справка с ВАР решението бе потвърдено. Резервата Антонио Вутов изпълни и успя да изравни за 2:2. Бившият играч на ЦСКА 1948 бе точен в 72-ата минута.

Изравнителното попадение даде кураж на гостите от Варна, но атаките им завършваха с центрирания, които бяха отразени от футболистите на ЦСКА 1948.

  Сподели
21