Левски на Генчев продължава да чупи рекорди


FUTBOL-TV

Левски на Генчев продължава да чупи рекорди

Във втория кръг в Първа лига Левски разгроми Ботев Враца с 4:0 на "Герена". Така след първите си два мача тимът на Станислав Генчев събра 6 точки при голова разлика 10:1. Успехът над Локомотив София с 6:1 бе най-силния старт на "сините" в 110-годишната им история.

След като разгромиха и Ботев Враца, обаче Генчев и играчите му достигнаха още един клубен рекорд. Никога досега след първите си два шампионатни мача в елитната ни дивизия Левски не е имал 10 отбелязани гола - нещо, което е наистина забележително, информира "Тема спорт".

Справка в статистиката показа, че само един гол раздели този Левски от изравняване на националния рекорд. Той се държи от пловдивския Ботев и е поставен през сезон 1965/66. Тогава след първите два кръга "канарчетата" имат 11 отбелязани гола. Този рекорд се дължи най-вече на ударния им старт в първия кръг, когато разгромяват като домакини Марек с 9:0. Пет гола в този мач вкарва таранът на "канарчетата" Добрин Ненов. Във втория кръг Ботев прави 2:2 при гостуването на Черно море във Варна и така и до днес държи рекорда в Първа лига за най-много отбелязани голове след два кръга - 11.

До успеха над Ботев Bраца с 4:0, Левски бе започвал най-много с 8 отбелязани гола в дебютните си два шампионатни мача за първенство. Толкова имат те през сезоните 1971/72, 1994/95 и 1997/98.

Левски на Станислав Генчев счупи още един клубен рекорд при победата над врачани с 4:0. И той се отнася за броя на голмайсторите в състава. А те са цели 7 дотук. Справка в статистиката по безспорен начин доказа, че друг такъв случай историята не помни. А самият Генчев може да е много доволен от това, защото неведнъж подчерта в свои изказвания, че не иска да има само един изявен голмайстор. И желае всеки от състава му да може да бележи и да решава мачовете на отбора, а не да се разчита основно на един или двама души. И дотук в тези два кръга, това негово изискване се изпълнява на 100%.

  Сподели
26