Томаш иска футболист на ЦСКА


Н. Гавазов

 Томаш иска футболист на ЦСКА

Старши -треньорът на Спартак Варна – Александър Томаш – е изявил желание да привлече на “Коритото" защитника на ЦСКА 1948 Раян Бидунга, съобщава “Тема Спорт". Специалистът познава отлично качествата на конгоанския бранител, с когото работи в Локомотив Пловдив. 27-годишният футболист пристигна на “Лаута" в началото на 2022 година, а 12 месеца по-късно бе трансфериран в клуба, домакинстващ в Бистрица, в пакет с Бирсент Карагарен.

Бившият състезател на Нанси, Льо Ман и втория отбор на Монако получи тежка контузия и отсъства от терените няколко месеца, като в момента не е първа опция за наставника Валентин Илиев. Отделно от това Бидунга е наказан за двубоя именно със соколите, който е в неделя в Бистрица.

Именно поради тази причина Александър Томаш е решил да направи опит да го привлече в редиците на соколите. Както е известно, варненци имат нужда да се подсилят с още един футболист на тази позиция. От Спартак Варна са отправили официално запитване за трансфер на Бидунга, който също е изявил желание да работи отново с бившия си треньор. На този етап обаче от ЦСКА 1948 не са склонни да се разделят с конгоанеца.

Това е вторият играч на един от евроучастниците ни, който попада в полезрението на треньорското ръководство на варненци. Преди няколко седмици оферта получи и Джонатан Перейра, но до сделка не се стигна, тъй като той пожела двойно по-голяма заплата в сравнение с тази, която получаваше в Бистрица.

Както е известно, соколите закъсняха със селекцията и ще я правят в движение. На този етап Томаш запълва групата с доста футболисти от втория отбор на Спартак. Специалистът се надява да привлече и централен нападател, който да засили конкуренцията в атака. В предни позиции сега специалистът разчита на Ахмед Ахмедов, който вкара при победата над Хебър на старта.

  Сподели
97