Единствено българи ще бият дузпите в Левски


FUTBOL-TV

Единствено  българи ще бият дузпите в Левски

Двама български футболисти ще отговарят за изпълненията на дузпите в Левски. Това ще бъдат нападателят Алекс Колев и халфът Марин Петков. Такова е било решението на треньора Станислав Генчев. Наставникът бе обявил, че в отбора са избрани двама щатни изпълнители. 31-годишният таран ще бъде основния, а по-младият му колега ще го замества, ако първият няма възможност да стреля от бялата точка.

В първия кръг при победата над Локомотив София с 6:1 в "Надежда" сините не получиха 11-метров наказателен удар и не бяха разкрити изпълнителите, но "Тема Спорт" разбра, че изборът на Станислав Генчев е паднал върху тях двамата.

През миналия сезон дузпите бяха поверявани на Рикардиньо. Бразилецът реализира две - при победите над пловдивските Ботев (3:1 на "Колежа") и Локомотив (3:0 на "Герена"). 23-годишният нападател имаше специфичен стил на изпълнение, като преди нанасянето на удара забавяше крачка.

Наред с това Станислав Генчев държи много на статичните положения, които в мача с железничарите не се получиха. Трнеьорският щаб използва закритите занимания в края на седмицата, за да се изчистят грешките в тях и те да се превърнат в основно оръжие на тима.

  Сподели
20