Левски отново ще зарадва феновете си, но този път срещу Ботев Враца


FUTBOL-TV

Левски отново ще зарадва феновете си, но този път срещу Ботев Враца

Левски - Ботев Враца
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 26.07.2024 г.
Час: 21:15


Левски приема Ботев Враца на "Герена" в първия домакински мач на "сините" през сезона. Отборът на Станислав Генчев започна повече от впечатляващо новата кампания, разпилявайки Локо София с 6:1 в "Надежда", което вдъхна надежда на фенове за едни по-добри дни. На другия полюс са от Враца, като тимът инкасира неприятна загуба у дома от евробоеца Ботев Пловдив. Прогнозата на FTV и на Futbolbet за предстоящия двубой е за знак 1.

Централният защитник на Левски - Келиан ван дер Каап увисна за двубоя от втория шампионатен кръг. Нидерландецът бе заменен принудително на почивката при успеха с 6:1 над Локомотив София. Той е почувствал болки в самото начало на двубоя, които са се усилили до края на първото полувреме. На почивката треньорът Станислав Генчев прецени да не го рискува, тъй като “сините" се оттеглиха с аванс от 4:1. 25-годишният бранител бе заменен от Борислав Рупанов, който се справи на ниво със задачите си в дясната зона на защитата.

Преди два дни “сините" започнаха подготовка за сблъсъка с врачани. Ван дер Каап обаче не излезе за тренировката със съотборниците си. Според лекарския щаб състоянието му не е толкова тревожно, но в следващите дни ще се прецени как да се процедира с него. Ван дер Каап е важна част от състава на Левски, той е и трети капитан. Генчев разполага с трима основни централни бранители - Келиан, Кристиан Димитров и Цунами. Желанието на наставника е да подсили отбора с поне още един играч за тази зона до края на трансферния прозорец. Самият Димитров пък не се понрави на наставника и на феновете, като е с основна вина за единствения гол на Локо София, с който "железничарите" поведоха в мача през миналия уикенд. При това положение, той вероятно ще е без алтернатива, поне към този момент.

През седмицата Левски се раздели с Нейтън Олдър, а освен това от тима търсят начини как това да стане и с Мислович и Чандъров. Последните двама изглежда не попадат в плановете на треньорския щаб.

В лагера на Ботев Враца няма наказани, но под въпрос е Давид Суарес, който бе изкаран още на почивката в мача срещу Ботев Пловдив. Стефан Велев изглежда като най-логичната опция за позицията в центъра на терена. Като цяло Тодор Янчев ще разчита на най-доброто за мача.

"Има още върху какво да работим, но аз знам, че можем много повече. Първите мачове са трудни. Имаме нужда от нови играчи. Работим с ръководството", заяви Янчев след двубоя с "канарчетата".

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - БОТЕВ ВРАЦА 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
26