Гочето: ЦСКА има потенциал, трябва да се надгражда


FUTBOL-TV

Гочето: ЦСКА има потенциал, трябва да се надгражда

Легендарният български треньор - Георги Василев, сподели своето мнение за загубата на ЦСКА от Лудогорец и актуалните събития при "червените".

"ЦСКА загуби първия си мач от първенството, но остави положителни впечатления с представянето срещу Лудогорец. Болшинството от феновете бе изненадано в добрия смисъл на думата от смелия подход на армейците, които през първото полувреме напълно надиграха съперника си. Тимът влезе в мача с голяма енергия и желание, като изглеждаше отлично подготвен от тактическо естество. Четиримата български футболисти в стартовия състав, от които двама на 19-годишна възраст, също показаха, че в ЦСКА върви сериозен процес на промяна, който очевидно води до ентусиазъм сред феновете. Като цяло гостуването на Лудогорец даде много позитивни знаци за бъдещето и липсата на късмет бе една от основните причини армейците да не си тръгнат поне с равенство от Разград. В Борисовата градина обаче по никакъв начин не трябва да допускат живеене напред във времето и пространството, защото за ЦСКА винаги най-важният момент е сега. В този клуб настоящето никога не може да се отписва, каквито и да са обстоятелствата. Затова и играта в Разград, макар и добра, не отговаря на името ЦСКА, просто защото не доведе до победа", заяви Гочето.

"Макар че минаха толкова много неуспешни години, няма как да изтънее изискването армейците винаги да са на върха и това трябва да бъде пътеводната светлина относно всяко решение в клуба. Похвално е, че най-накрая започна да се работи с перспектива и ясна стратегия за бъдещето, но това не трябва да рефлектира върху настоящето. Защото самият треньор Стипич призна, че с този отбор реалната цел е Топ 5 в първенството", допълни той.

"Думи, които, макар и верни, не трябва да бъдат изричани от наставника на ЦСКА. Затова и той получи заслужени критики, но бързо успя да се реваншира с червената продукция в Разград. Според видяното в контролите и срещу Лудогорец, хърватинът тръгва по верен път. Той разбира какво се изисква от него и отбора му и още за първия официален мач успя да постигне пълна промяна в подхода на ЦСКА. Смелото поведение по терена нямаше нищо общо с това от последните една-две години, а изискванията на треньора изглежда са дори за още по-офанзивна игра. Представянето на армейците в дебюта на новия наставник определено обнадежди, но друг е въпросът дали този мач не можеше да бъде спечелен от ЦСКА, ако в състава имаше още поне един-двама класни футболисти", продължи Василев.

"От клуба обещаха, че няма да допускат предишните грешки и ще са много внимателни при избора на нови играчи, но и прекалената пасивност не е за предпочитане. Отборът се нуждае от попълнения на няколко позиции, като за върха на атаката трябват не един, а двама състезатели. И поне единият от тях трябваше да е на разположение на Стипич за първия мач в Разград. Вместо това хърватинът беше принуден да използва Георги Чорбаджийски, който остави отлични впечатления, макар че не игра на коронната си позиция. Добри думи заслужава и Петко Панайотов, който също загатна за голям потенциал. Сега обаче за двамата предстои да затвърдят позитивните отзиви, което често е по-трудната задача от самото влизане в огъня", допълни специалистът.

"Стипич на практика нямаше и адекватни резерви, с които да внесе свежест в състава или да смени ритъма на двубоя, и това помогна на Лудогорец да стигне до незаслужената си победа. След първия мач в първенството със сигурност може да се отрече, че този ЦСКА грабва! Но това ще е до време, ако не се постигат нужните резултати. Затова и треньорът Стипич трябва да бъде поощрен за добрата първоначална работа с нужните качествени футболисти, с които да продължи да развива силната игра от първото полувреме в Разград. ЦСКА има потенциал и трябва да надгради върху него. Срещу Лудогорец се видя, че дяволът не е толкова черен", сподели Гочето пред "Тема спорт".

  Сподели
33