Латино Берое започна сезона с победа в София


FUTBOL-TV

Латино Берое започна сезона с победа в София

Берое Стара Загора започна успешно новия сезон, след като се наложи с 1:0 над Септември София на националния стадион "Васил Левски". Сантяго Годой осигури успеха на гостите с попадение шест минути след началото на втората част.

Тимът на треньора Хосе Луис Ачиари имаше превъзходство през по-голямата част от мача и заслужено се поздрави с успеха, докато столичани трудно намираха пътя към вратата и само в някои минути на второто полувреме застрашиха вратаря Артур да Мота.

Гостите от Стара Загора доминираха през цялото първо полувреме, което завърши с шест удара от тях по посока на вратата на Димитър Шейтанов и два в очертанията й, и нито един от домакините. В 11-ата минута Хуан Пинеда намери Алберто Салидо, който стреля, но ударът му с глава беше извън очертанията. След няколко атаки без последен удар, в 33-ата минута топката се озова във вратата на Димитър Шейтанов. Франк Ландри се озова между атакуващия топката Скуадроне и вратаря Шейтанов и прати топката в собствената си врата.

Но попадението беше прегледано с помощта на системата за видеоповторения (ВАР), след като се видя, че Скуадроне е бил в положение на засада и е влияел пряко върху ситуацията.

Натискът на Берое продължи и след началото на второто полувреме, а в 51-ата минута резултатът беше открит. Уерик Каетано проби от дясно, центрира остро и с глава Сантяго Годой прати топката във вратата на Шейтанов.

В следващите минути беройци опитаха да контролират събитията и им се получаваше до средата на втората част. В 68-ата минута септемврийци създадоха първата си реална голова ситуация. Фаустас Степонавичюс овладя топката на границата на наказателното поле, отклони я към влизащия от задна позиция Кевин Беманга. Бившият футболист на Монтана стреля по земята, но вратарят Да Мота внимаваше и извади топката в ъглов удар.

Пак Беманга се озова на много добра възможност от ляво по атаката на Септември в 73-ата минута. Той влезе от фланга към наказателното поле и стреля, а топката мина буквално на сантиметри от страничната греда.

До края на срещата беройци успешно отбиваха атаките, а фаулове и множество смени накъсаха играта, което беше и в тяхна полза.

  Сподели
21