Автогол носи победата на Лудогорец над ЦСКА


FUTBOL-TV

Автогол носи победата на Лудогорец над ЦСКА

Лудогорец победи ЦСКА с 1:0 на стадиона в Разград в дербито на първия кръг в родния шампионат. Двата тима си размениха по едно полувреме, като "армейците" бяха по-дейни през първата част, но след почивката Лудогорец спечели, без да има точен удар към вратата - чрез автогол на Християн Петров.

ЦСКА започна мача офанзивно, като още в първите минути на срещата осъществи няколко опасни атаки към противниковата врата. В 7-мата минута удар на Улаус Скаршем се размина с целта. 2 минути по-късно отборът на Лудогорец осъществи опасна контраатака, която бе предотвратена от новото попълнение Лумбард Делова. В 16-тата минута, топката достигна до Георги Чорбаджийски, който се пребори с двама противника и отправи удар към вратата, но намесата на вратаря на Лудогорец предотврати попадение. В 21-вата минута след отлично центриране на Сейни Санянг, Чорбаджийски имаше още една възможност да отбележи, но състезателят на ЦСКА се размина с топката. В 30-тата минута от срещата капитанът Линдсет се откъсна и напредна към противниковата врата, но бе спрян непозволено. След намесата на ВАР бе отсъдена дузпа в полза на ЦСКА, но вратарят на зелените отрази удара на Тобиас Хайнц. В добавеното време на полувремето Хайнц пропусна още една отлична възможност, като опитът му да прехвърли вратаря бе неточен и мина над вратата.

През второто полувреме нещата се промениха и разградчани започнаха по-добре, като още в 46-тата минута опасна контраатака на Лудогорец наложи намесата на Иван Дюлгеров. В 50-тата минута вратата на червените бе отново застрашена, но топката мина встрани от нея. Няколко минути по-късно резултатът бе открит в полза на домакините след бърза атака по десния фланг и остро центриране, което Християн Петров в опит да пресече, насочи към вратата на ЦСКА - 1:0.

В 74-тата минута играч на Лудогорец беше изведен на чудесна стрелкова позиция, но отличната реакция на Иван Дюлгеров  спря нападателя на Лудогорец. До края до нов гол не се стигна и в крайна сметка Лудогорец започна по добър начин защитата на титлата си.

  Сподели
25