Лудогорец ще вземе дербито срещу ЦСКА


FUTBOL-TV

Лудогорец ще вземе дербито срещу ЦСКА

Лудогорец - ЦСКА
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 21.07.2024 г.
Час: 21:15


ЦСКА гостува на Лудогорец в дербито на първия кръг на родния шампионат. Един от малкото мачове, в които "червените" не излизат като фаворити. Разградчани почти винаги печелят срещу "армейците" в Разград, а и конкретно в този случай - отборът на Георги Дерменджиев вече са на вълна официални мачове, след като изиграха два такива в Шампионска лига, където отборът ще продължи да играе. Разбира се, има и го моментът, в който Лудогорец ще има едно на ум за следващия си съперник в евротурнирите. Все пак, прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Последната тренировка на ЦСКА в столицата преди старта на есенния полусезон премина в отлично настроение на футболистите. В нея взеха участие всички играчи с изключение на възстановяващите се от травми Шакич и Юга. Двамата почти сигурно пропускат мача. За футболната среща няма да пътуват изтърпяващите наказание Бусато и Кордоба. Вратарят със сигурност ще бъде заменен от новото попълнение - Иван Дюлгеров. Бившият вратар на Черно море ще пази на вратата на "армейците" поне до 3-ти кръг (включително), тъй като до тогава е наказанието на Бусато.

Новият треньор на ЦСКА Томислав Стипич вероятно ще излезе без типичен нападател, като се очаква на върха на атаката да бъде някой измежду Тобиас Хайнц или Джонатан Линдсет. Последният ще бъде новият капитан на тима за новия сезон. Има опция на върха на атаката да се изяви и младия Чорбаджийски.

"Това е ново начало. Под ново начало не визирам само себе си, но и хората в клуба. Имаме правилните хора на различните позиции, които си вършат добре работата и ще се борим докрай да донесем успеха на ЦСКА, който е имал. Опитвам се да бъда себе си и приземен, но ще казвам на моите играчи, че всеки мач трябва да се борят за трите точки, ако не могат, трябва да се борят за точка. Ако и това не могат, поне да покажат, че дават всичко, което имат", заяви Стипич.

ЦСКА няма да може да разчита и на феновете си в този мач. Тежко наказание, което със сигурност няма как да не повлияе върху отбора, който е свикнал на сериозна подкрепа от трибуните, без значение къде се играе мачът. Феновете на ЦСКА се надяваха да могат да закупят билети за домакинските сектори, но от Лудогорец първоначално стопираха продажбата на билети, а в последствие обявиха, че хартийките ще се продават в деня на мача и то срещу показан фенски артикул на шампионите.

Треньорът на Лудогорец - Георги Дерменджиев ще направи няколко промени в титулярния състав спрямо гостуването на Динамо Батуми в сряда. То бе загубено с 0:1 и макар че разградчани продължиха напред в Шампионската лига заради домакинската си победа с 3:1, играта им отнесе множество критики.

Грузинците удариха две греди, един техен гол бе отменен, а освен това и куп страхотни намеси на вратаря Падт спасиха българския шампион от по-изразително поражение и евентуално отпадане от надпреварата. В крайна сметка всичко завърши благополучно и след няколко дни Лудогорец среща Динамо Минск във втория квалификационен кръг.

Въпреки това обаче Дерменджиев ще вземе мерки и ще опита да предотврати ново трагично представяне срещу ЦСКА. Той ще направи поне една промяна в средата на терена, а не е изключено и рокадите да са повече. Якуб Пьотровски, който все още е извън форма, след като лятото му беше объркано сериозно от европейското първенство, може да отстъпи мястото си на Тодор Неделев.

Новото попълнение Дерой Дуарте пък е възможно да запише дебют като титуляр за сметка на Нареси или Чочев. Очаква се в стартовите 11 да се завърне Недялков, който бе съхранен срещу Динамо Батуми, след като получи лека контузия.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
23