Местят Левски - ЦСКА заради концерт на Андреа Бочели?


FUTBOL-TV

Местят Левски - ЦСКА заради концерт на Андреа Бочели?

Концерт на италианския оперен певец Андреа Бочели най-вероятно ще предизвика уникална ситуация в родния футбол и в частност около дербито между Левски и ЦСКА. Според информация на "Мач Телеграф", почти сигурно първият мач между двата отбора за сезона, който е насрочен за уикенда 14-15 септември, няма да бъде на националния стадион. Той ще се играе или на "Георги Аспарухов", или ще бъде преместен за самия край на годината.

Към днешна дата първият вариант е по-вероятен и "сините" ще домакинстват на "Герена". При това положение обаче на стадиона няма да бъдат допускани фенове на "червените", както е предвидено в последните ноновъведения в наредбата на БФС за градските дербита. Никога досега не е имало шампионатен мач между тези два отбора, на който трибуните да са били затворени за някоя от агитките.

Това означава, че в ответния мач през пролетта и от ЦСКА ще имат правото да решат дали реципрочно да забранят на феновете на Левски да присъстват. Тогава те ще домакинстват на "Васил Левски", който реално не се води собствено съоръжение, и ще имат право, ако искат, да пуснат билети и за агитката на "сините". Това обаче едва ли ще се случи, след като първият двубой за сезона се е играл само пред фенове на домакините.

Далеч по-малка е вероятността мачът да бъде отложен, защото единственият свободен уикенд до края на годината е този на 21-22 декември. Преди товаefbet Лига ще приключи на 7 декември с 19-ия кръг, но седмица по-късно - 13-16 декември, ще се играят срещи от Купата на България. Мачът Левски - ЦСКА няма как да се играе през седмицата, защото полицията отказва да го охранява.

  Сподели
22