Ботев Пловдив продаде Димитър Папазов на Болоня


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив продаде Димитър Папазов на Болоня

18-годишният юноша на Ботев Пловдив - Димитър Папазов беше трансфериран в италианския елитен Болоня, обяви официалният сайт на пловдивчани.

През изминалия сезон крайният защитник дебютира и за първия тим на "канарчетата“. Папазов взе участие в общо 18 мача в първенството и за Купата, като в 8 от тях започна като титуляр. С "жълто-черния“ екип бранителят има и едно попадение. Освен това той изигра и още 13 двубоя за дублиращия тим на "канарчетата“ в Югоизточната Трета лига.

Силните игри на Папазов му осигуриха и мачове за младежките гарнитури на България. През сезон 23/24 той дебютира за младежкия национален тим, като за родината си защитникът вече има участия в състава до 18- и до 20-годишна възраст.

Междувременно Болоня изпрати изключително силен сезон 23/24. Новият отбор на Папазов завърши миналата кампания на 5-о място в Серия А, с което си осигури и дебютно участие в групите на Шампионска лига. За Ботев пък това е и поредният силен трансфер на юноша на клуба.

По-рано през настоящия летен трансферен прозорец вратарят Стефан Смъркалев беше продаден на немския елитен Вердер Бремен

"Ботев Пловдив благодари на Димитър Папазов и му пожелава още бъдещи успехи!", пишат пловдивчани.

  Сподели
28