Провали се един от желаните трансфери на ЦСКА


FUTBOL-TV

Провали се един от желаните трансфери на ЦСКА

Шведският АИК Стокхолм отхвърли първата оферта на ЦСКА за кипърския национал Йоанис Питас. Това потвърди спортният директор на АИК Томас Бернтсен.

"Отхвърлихме няколко оферти, които не бяха близо до това, което искахме“, каза Бернтсен пред "Аftonbladet“, цитиран от "Тема Спорт". 28-годишният нападател е заобиколен от слухове за трансфер в последно време, но от АИК искат доста висока цена за него, около 25-30 милиона шведски крони или 2,1-2,5 милиона евро.

Според информация на "Sportbladet“ има чуждестранни клубове, които са проявили много сериозен интерес за нападателя, включително ЦСКА.

"Да, знаем за интереса от ЦСКА. Ще видим какво ще стане в следващите дни. Аз съм фокусиран само върху АИК. Мисля, че всеки може да види това, да види какво правя на терена. Продължавам да вкарвам голове и обичам да вкарвам голове“, заяви Питас.

Томас Бернтсен потвърждава, че клубът е получил няколко оферти за Питас, но не иска да разкрие от кои клубове.

"Имаше оферти за Питас, които отхвърлихме, които изобщо не бяха близо до това, което искаме. Но не мога да коментирам имена на клубове. Това, което казахме е, че ако ще продадем Питас, трябва да имаме много добра оферта. Предложение, което е добро за АИК и е достатъчно добро, за да може да привлечем негов заместник“, сподели Бернтсен.

"Има клубове, които проявяват интерес, но както казах, ние отхвърлихме на този етап всички оферти, които постъпиха в клуба. Някои от клубовете казаха, че ще се върнат, но ще видим. Не е невъзможно също така да продължим договора на Питас. Имахме много добър разговор с него и агента му. Говорим много открито. Но в момента не сме в такава ситуация в АИК, че да му предложим продължение на договора. Първо трябва да продадем някого. Но ако го направим, може да предложим удължаване на контракта и подобрен договор“, каза още Бернтсен.

  Сподели
23