Генчев ще опита да счупи "синя" прокоба


FUTBOL-TV

Генчев ще опита да счупи

Левски не успя да натрупа самочувствие преди старта на първенството с победа в последната си контрола. "Сините" се спънаха в Макаби (Нетаня) - 2:2. При това те изоставаха сериозно в резултата - 0:2. Добрата новина е, че се отпушиха отново в атака, след като преди това в два мача поред не успяха да се разпишат. Има и лоша такава - защитата се пропука. При това сериозно. Ако в предишните контроли Левски минаваше метър, то в събота се видя, че трябва доста да се внимава в тази фаза на играта.

На този фон Станислав Генчев е заплашен и от една тенденция, която не е приятна нито за шефовете, нито за феновете на тима. Защото както се казва - денят се познава по сутринта. В този случай от старта на сезона. През последните четири сезона "сините" неминуемо се спъваха още на първата си крачка. За последно те тръгнаха с победа през 2019 година - 4:1 над Дунав като гост при Петър Хубчев. След това навързаха провал след провал. През 2020 година Берое мина като на парад през "Герена" и си тръгна само с 2:0. Следващото лято бе за Славия, която удари най-стария си съперник в леговището му с 2:1. Последваха и два провала срещу ФК ЦСКА 1948. Първо Левски загуби с 0:1 в Бистрица, а след това и на "Герена" с 1:2.

Интересното е, че загубите дойдоха при различни треньори - Георги Тодоров, Живко Миланов, Станимир Стоилов и Николай Костов. А трябва да се отчете, че 3 от тях са в столични дербита, а именно такова предстои в първата среша за сезона - символично гостуване на Локо (Сф) в "Надежда". А там Левски няма победа от 2014 година, когато си тръгна с трите точки след попадение на Антонио Аниете, пише "Мач Телеграф".

  Сподели
39