Левски измъкна равенство срещу Макаби в официалното представяне


FUTBOL-TV

Левски измъкна равенство срещу Макаби в официалното представяне

Левски завърши подготовката с равенство 2:2 срещу израелския Макаби Нетаня. "Сините“ изоставаха с 0:2, голове обаче на капитаните Марин Петков и Вендерсон Цунами възстановиха равенството, а на няколко пъти "сините“ бяха близо и до пълен обрат.

Преди началото на срещата Левски направи официално представяне на състава си за сезон 2024/2025. Играчите излязоха един по един пред над 3000 привърженици и сътвориха истински празник, изстрелвайки към трибуните топки с персонализирано послание от всеки един футболист. Тимът излезе и със специален транспарант в подкрепа на юношата на ЦСКА Илиан Антонов, който се бори с коварно заболяване.

Левски започна еуфорично и мача и натисна гостите от Макаби Нетаня. Още в 6-ата минута Марин Петков стреля от дистанция, но шутът му премина над вратата. Последва удар и на Евертон Бала, който обаче също не представляваше особена трудност за стража на израелския тим.

В 23-ата минута "сините“ фенове видяха страхотен рефлекс и от титуляра в този двубой Матей Маркович. Играч на гостите пробва шут от границата на наказателното поле, но стражът изби страхотно. Две минути след това Фадига напредна и пробва удар, но без резултат. В 37-ата минута Марин Петков отне една топка и организира бърза контраатака, след което стреля, но Литвинов спаси.

В 39-ата минута Макаби откри резултата. Фреди Варгас напредна по десния фланг и намери Игор Златанович, който бе оставен непокрит в наказателното поле и нямаше как да сбърка.

Левски тръгна в атака и пробва бързо да върне попадението. В 43-ата минута Алдаир центрира към Алекс Колев, който стреля с глава, но стражът на Макаби се справи. Левски започна активно и второто полувреме. В игра се появи Джевад Ел Джемили, който напомни за силните си изяви от миналия сезон и стреля мощно от границата на наказателното поле, но стражът се справи.

В 53-ата минута Макаби вкара втори гол. Те организираха една контра, при която Златанович бе изведен сам срещу Пламен Андреев и комфортно реализира за 0:2.

След това попадение "сините“ натиснаха. Първо в 60-ата минута Марин Петков отправи мощен удар от фаул от границата на наказателното поле, но шутът му бе спасен. След това започна обратът. В 61-ата минута Джевад Ел  Джемили проби прекрасно по десния фланг, след което подаде към Марин Петков към точката на дузпата и вторият капитан на "сините“ реализира с лекота за 1:2.

Буквално секунди по-късно и първият капитан на тима Вендерсон Цунами се разписа. Той се възползва от центриране от корнер и вкара за 2:2.

В 69-ата минута "сините“ бяха близо до пълния обрат, но шутът на Ел Джемили мина близо до вратата. Неофициалния си дебют за тима записа и Мустафа Сангаре. Той се понрави на публиката и бе близо до гол. Нападателят се възползва от едно дълго центриране на Майкон, изпревари бранител на съперника и стреля с глава от границата на наказателното поле, като за малко не отбеляза. Малко по-късно той отново шутира мощно, но този път покрай гредата.

Левски – Макаби (Нетаня) 2:2

0:1 –  Игор Златанович 39′

0:2 – Игор Златанович 53′

1:2 – Марин Петков 61′

2:2 – Цунами 62′

Съставът на Левски:

44. Матей Маркович (46′ – 1. Пламен Андреев) – 21. Алдаир, 5. Келиан Ван дер Каап, 6. Цунами (К), 50. Кристиан Димитров – 97. Асими Фадига (46′ – 11. Джавад Ел Джемили), 10. Асен Митков (56′ – 8. Карлос Охене), 3. Майкон – 17. Евертон Бала (56′ – 7. Фабио Лима), 88. Марин Петков, 9. Алекс Колев

  Сподели
62